FETÖ'nün şifresi çözüldü! İşte örgütün kendi içerisinde kullandığı uygulama... 'Ev abisi' tutuklandı

İstanbul'da, FETÖ'nün güncel öğrenci yapılanması kapsamındaki evlerin sözde sorumlularından olduğu iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. FETÖ'nün örgüt içerisinde haberleşme yöntemi de deşifre oldu.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün güncel yapılanma içerisinde faaliyet gösteren zanlıların tespit edilmesine yönelik ortak çalışma yürüttü.

Çalışmalarda örgütün güncel öğrenci yapılanmasına ait evlerde kalan, sözde ev abisi ve örgüte ait başka yerlerden de sorumlu olan şüphelinin M.C.S. olduğu belirlendi.

Ekipler, şüphelinin kaldığı eve düzenlendikleri operasyonda M.C.S'yi gözaltına aldı. Adreste yapılan aramalarda ise 2 telefon, 2 dizüstü bilgisayar, tablet, 670 dolar, 100 avro, 117 bin 170 lira ile bazı marketlerin alışveriş kartları ele geçirildi.

Şüphelinin telefonunda yapılan incelemede ise FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün haberleşme programı olarak kullandığı "Signal" uygulaması üzerinden karşı tarafın örgütten olduğunu anlamak için şifreli mesajlaşmalar geliştirdikleri anlaşıldı.

Terör örgütü üyelerinin bunun ardından örgütsel içerikli konuşmalar yaptıkları belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

AYM'DEN RET
Yalova Cumhuriyet Başsavcılığınca eski komiser yardımcısı S.T. hakkında FETÖ'ye üye olduğu şüphesiyle soruşturma başlatıldı. Soruşturma neticesinde Başsavcılık, S.T.'nin "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılması talebiyle iddianame düzenledi.

İddianamede özetle S.T. hakkındaki ByLock tespiti, Bank Asya'da hesabının olması ve bazı şüphelilerle irtibat halinde bulunması neticesinde atılı suçu işlediğini iddia edildi. İddianamenin kabulü ile açılan dava, Yalova Ağır Ceza Mahkemesince görülmeye başlandı.

Mahkeme, alt sınırdan uzaklaşarak S.T.'nin "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

'A4' NOTU VERİLDİ
Yerel mahkemenin verdiği kararın gerekçesinde, örgüt tarafından sanık S.T.'ye A4 notu verildiği ve bu notun FETÖ mensubiyeti olan teslimiyeti, sadakati ve bağlılığı üst seviyede olan kişiyi ifade ettiği kaydedildi.

Sanık avukatının istinaf başvurusu, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesince reddedilirken temyiz edilen karar Yargıtay 16. Ceza Dairesince bozuldu.

Bozma üzerine Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesince yapılan yargılamada tanık ifadeleri dosyaya girdi. Tanık H.C. duruşmada okunan beyanında S.T.'yi tanıdığını, 2007 yılından 2008 yılına kadar Çevik Kuvvette görev yaptığı dönemde S.T.'nin sohbet toplantılarına katıldığını, daha sonra komiser yardımcısı olduğunu ifade etti.

Tanık K.K. ise duruşmada okunan beyanında, 2011 yılında Rize'de komiser yardımcılığı sınavına hazırlanırken S.T. ile sınavdan iki gün önce ders çalışmaya örgüte ait eve gittiklerini, A. isimli kişinin kendilerine yemin ettirip sonra soruların olduğu bilgisayarı bırakarak çalışmalarını söylediğini, daha sonra sınava girdiklerini bildirdi.

'BYLOCK’U 1108 KEZ KULLANDI'
Aydınlık gazetesinden Olcay Kabaktepe haberine göre, S.T. ise savunmasında okunan bilgi ve belgelerdeki aleyhe hususları ve hakkında hazırlanan veri inceleme raporunda A4 kodu ile kodlanması hususunu kabul etmediğini, üzerine atılı suçu işlemediğini savundu. Mahkeme 7 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Kararda, sanığın kullandığı telefon cihazı ile 1 Ocak 2015 ile 16 Mayıs 2015 tarihleri arasında toplam 1108 kez ByLock’ta oturum açtığı kaydedildi. Karar kesinleşince S.T. de süreci AYM’ye taşımıştı.