Feraye Tanyolaç'a fareli ev şoku! 11 bin TL'ye oturuyordu yeni kirası belli oldu

Kaya Çilingiroğlu'nun eski eşi Feraye Tanyolaç, Bebek'teki "pireli, fareli, çöp kokuları var" dediği evle ilgili, ev sahibiyle yaşadığı tartışmanın ardından bilirkişi heyeti kararını verdi. Emsal daireler incelenirken, bölgedeki emlak fiyatlarının yüzde 667 arttığı belirtilerek kira tespiti yapıldı.

Kaya Çilingiroğlu'nun eski eşi Feraye Tanyolaç, Bebek semtindeki Arif Paşa Korusu'ndaki evi nedeniyle ev sahibiyle mahkemelik olmuştu. Ev sahibi Gülsüm Suna Çakmur, "Gecekondu kirası veriyor. Evimi gasp etti. Keyif sürüyor" demişti. Tanyolaç ise "Gecekondudan hallice olan, 69 yıllık, bütün tesisat sistemi çürümüş... Pirelerden, farelerden, çöp kokularından üstün çaba ve masraf sarf edilmesi gerekli olan, güvenliksiz olan dairesine 45 bin lira bedel talep etmesi fevkalade fahiş ve hayatın olağan akışına aykırıdır" demişti.

KİRANIN NE KADAR OLACAĞINA KARAR VERİLDİ

Tanyolaç ev için aylık 11 bin lira kira ödüyordu. Ancak ev sahibi Gülsüm Suna Çakmur, avukatı Çiğdem Kezer aracılığıyla kiranın 80 bin lira olması gerektiği yönünde şikayette bulundu. Günaydın gazetesinden Mustafa Sait Özkan'ın haberine göre, bilirkişi heyeti atandı. Evde pire ve fare sorunu yaşadığını söyleyen Tanyolaç'ın çevresindeki emsal daireler incelendi. Buna göre Bebek'teki metrekare fiyatları çıkarıldı ve son 4 yılda tam yüzde 667.88 bir oranla artış yaşandığı tespit edildi. Bu sonuca bakılarak evin kira bedelinin de 75 bin TL olması kararlaştırıldı.