FEHMİ KORU TRT'YE NASIL SIZDI?..ÜNLÜ YAZAR KORSAN MI KOYDU?..İŞTE TRT'Yİ KARIŞTIRAN OLAY!..

Cumhurbaşkanlığı seçimi için iptal kararı çıktıktan birkaç saat sonra Abdullah Gül, TRT 1'de canlı yayına çıkmıştı.O yayını Yeni Şafak gazetesi yazarı ve Kanal 7 programcısı Fehmi Koru yönetince kurum karıştı.

EKRANDA CANLI MORAL GECESİ

Dışişleri Konutu'ndaki yayını Fehmi Koru yönetti. Sabah' tan Ergun Babahan, Zaman'dan Ekrem Dumanlı, Milliyet'ten Fikret Bila ve Radikal'den İsmet Berkan katıldı.

GÜL'E YAKIN İSİM: KORU

1 MAYIS akşamı adaylığı fiilen iptal olan Gül, apar topar TRT 1'de 'Enine Boyuna' adlı programa çıktı. Normalde TRT'de böyle bir program yok. TRT yönetimi, Gül'ün üniversite yıllarından yakın arkadaşı Koru ve 4 gazeteciyle canlı yayına geçti.

TRT'DE SUNUCU MU YOK!

367 SONRASI yüzü asılan Gül, gazetecilerin sorularını cevapladı. Fakat programın kamu televizyonunda yayınlanması TRT içinde rahatsızlık yarattı. Yönetim kurulu üyeleri genel müdüre, 'O programı koskoca TRT'de sunacak kimse yok mu' dedi.

'BEN TRAFiK POLiSiYiM'

BU program için Koru'ya para ödenip ödenmediği de soruldu. Bir yönetim kurulu üyesi 'Gazetecileri kim seçti' diyerek soruşturma istedi. AKŞAM'a konuşan Koru, '5 gazeteci katıldık, ben orada trafik polisliği yaptım' dedi.



--------------------------------------------------------------------------------



367 söyleşisi TRT'yi karıştırdı

Anayasa Mahkemesi'nin, 367 nedeniyle cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunu iptal ettiği 1 Mayıs günü TRT 1'de yayınlanan, Abdullah Gül'ün konuk olduğu "Enine Boyuna" isimli program, kurumu karıştırdı. TRT'nin üst düzey yöneticileri, anlaşması olmadığı halde Fehmi Koru'nun programı sunması ve TRT spikerlerinin yer almaması nedeniyle, TRT Genel Müdürlüğü'nden olayın soruşturulmasını istedi. Benzer bir programı Kanal 7'de sürdüren Fehmi Koru'nun, bir yıldır planlanmasına rağmen, kurum içindeki muhalefet nedeniyle bu programı TRT'de gerçekleştiremediği konuşuluyor.

Fehmi Koru'nun sunduğu program sebebiyle TRT'ye tepki yağınca, bir grup TRT yönetim kurulu üyesi, soruşturma istemiyle Genel Müdürlüğe bir yazı gönderdi. Yazıda, "TRT'nin genel yayın programında bulunmadığı halde `Enine Boyuna' isimli program nasıl yayınlanmıştır" sorusu yöneltildi. TRT'nin bundan sonra her salı aynı programı yayınlayıp yayınlamayacağı da soruldu. Yazıda, Koru'nun benzeri bir programı Kanal 7'de sunduğu hatırlatılarak, "Özel bir TV kanalının programı nasıl oluyor da TRT'de yayınlanıyor? Programın başka bir kanalın programı olduğu biliniyorsa, bu kanala ödenen bir para var mıdır" diye soruldu.

SÜRPRİZ ANKARA KULİSİ

PROGRAMA katılan diğer gazeteciler Sabah Yayın Yönetmeni Ergun Babahan, Milliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila, Zaman Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Radikal Yayın Yönetmeni İsmet Berkan'dı.

TRT: ERDOĞAN'A DA AYNISINI YAPMIŞTIK

TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, programla ilgili herhangi bir sıkıntı bulunmadığını, benzeri bir programın 2005'te Başbakan Tayyip Erdoğan için de yapıldığını söyledi. Güney, şikayetlerin kendisine ulaşmadığını ifade etti. Fehmi Koru'nun TRT'de program yapacağı iddiaları, uzun süredir Ankara kulislerinde konuşuluyordu. Yaklaşık bir yıl önce TRT'ye program önerisi götüren Koru'nun, yönetim kademesinden "olur" alsa da muhaliflerin direnişi ile karşılaştığı ve program yapamadığı ileri sürülmüştü.



--------------------------------------------------------------------------------



Teklifleri ben reddettim

YENİ ŞAFAK gazetesi yayın danışmanı ve köşe yazarı Fehmi Koru, "Tartışmalardan haberdar değilim" dedi. Koru, kendisini programla ilgili TRT Genel Müdür Yardımcısı