FATİH ALTAYLI'NIN YAZISINI HÜRRİYET ARŞİVİNDEN KİM ÇIKARDI?

24'te Star Gazetesi yazarı Ergun Babahan, Günün Manşeti programında Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.

Ali Değermenci’nin hazırladığı ve Beyza Hakan’ın sunumu ile ekrana gelen Günün Manşeti programında gündemi yorumlayan Ergun Babahan Taraf Gazetesi’nden Neşe Düzel’e verdiği röportajla ilgili açıklamalarına devam etti. Röportajda “Ajan Gazeteciler” var iddiasına yer veren Babahan, bu isimlere de örnek vermişti. Röportajdan sonra Fatih Altaylı eleştiri ve hakaret içeren ağır bir yazıyla Babahan’a köşesinden cevap verdi. Günün Manşeti’ne konuk olan Babahan bugün Fatih Altaylı’nın bugün patronu olan Turgay Ciner hakkında 16 Mart 2003 yılında Hürriyet Gazetesi’nde yazdığı yazısını sordu. Ergun Babahan, Hürriyet Gazetesi’nin internet arşivinden çıkartılan bu yazıyı bugün gazetenin arşivinde bulamadığını bunu yapanında zan altında kalacağını söyledi. Babahan, bugün Fatih Altaylı’nın bugün patronu olan Ciner hakkında yazdığı yazıyı 24 ekranında gösterdi.

İşte Fatih Altaylı’nın 16 Mart 2003 tarihli Hürriyet Gazetesi’nde yer alan fakat bugün internet arşivinden çıkarılan yazısının tamamı;

Etikçi’ yayın müdürü bir de patronuna bak

16.03 2003 - Fatih Altaylı - Hürriyet

Sabah Gazetesi’nin Genel Yayın Müdürü Ergun Babahan, önceki günkü yazısına şu cümleyle giriyor:

‘‘Medya patronlarının gazetecilik dışı işlere girmesinin sakıncalarını aylardır yazıp duruyorum.’’

Babahan’ın cahilliği daha yazısının ilk cümlesinden ortaya çıkıyor. Geçmişten beri patronu olan Dinç Bilgin’in Etibank’ı devletten alıp, hortumlayıp batırdığını, devlete 1.2 milyar dolar borç taktığını unutuyor.

Yeni patronu Turgay Ciner’in, geçmişte neler çevirdiğini, basın dışı hangi işlere karıştığını şöyle bir arşivleri karıştırıp bakmıyor.

Yine Turgay Ciner’in asıl işinin madencilik ve enerji olduğunu, medya dışı alanlarda çok sayıda şirketi olduğunu hiç dikkate almıyor.

Sabah’ın cahil Genel Yayın Müdürü Ergun Babahan bunları öğrensin diye, gelin hep birlikte Turgay Ciner ile Dinç Bilgin’i yeniden tanıyalım.

Tarih: 2 Ağustos 1996

Arsayı satmadım

Ciner beni vurdurttu

Turizmci Ersin Ortaç Bodrum’daki 10 dönümlük arazisini almak isteyen Turgay Ciner’i reddedince Ciner tarafından ‘‘Ayaklarını kırdırtacağım, geberteceğim’ şeklinde tehdit edildiği için savcılığa suç duyurusunda bulundu. 2 ay sonra 2 Ağustos 1996 tarihinde villasının önünde ayağından vuruldu.

Tarih: 13 Kasım 1998

Ciner’in kara para bağlantısı

1998 Kasım ayı ortasında dönemin Maliye Bakanı Zekeriya Temizel, bir kıyı bankası ile ilgili 8 milyon dolarlık kara para aklama dosyasının tamamlanarak İstanbul DGM’ye gönderildiğini açıkladı. Temizel gazetecilerin Kamuran Çörtük’ün Bayındır Holding’i ile Turgay Ciner’e ait Park Holdig’in de son olaylar nedeniyle incelenip incelenmediğinin sormaları üzerine Temizel, ‘‘Bağlantı, belirli işlemler nedeniyle vardır zannediyorum’’ dedi.

Tarih: 18 Kasım 1998

Kaçak Mercedes gözaltısı

Turgay Ciner, 18 Kasım 1998 saat 02.00’de Mercedes kaçakçılığı suçlamasıyla evinde gözaltına alındı. Cinerler Otomotiv’in beş yöneticisi de gözaltına alınırken yurda kaçak getirilen 19 Mercedes’e el konuldu. İncelemede 1990’dan itibaren Erenköy Gümrüğü’nden girişi yapılan Mercedes otomobillerin evraklarında eksiklikler bulundu. Haklarında 15 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Tarih: 27 Kasım 1998

192 milyar alacağı için burun kırdırttı

Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, Turgay Ciner’i alacaklısını adamlarına dövdürmek suçlamasıyla 27 Kasım 1998 günü gözaltına aldı. CEYTAŞ’dan 192 milyar liralık iplik alan Büyük Tekstil A.Ş’nin sahibi Recep Akın, borcuna karşılık çek verdi. DGM’ye başvuran Akın, borcunu ödemediği için Ciner’in adamları tarafından darp edildiğini ve burnunun kırıldığını söyledi.

Tarih: 14 Mart 2001

Beyaz Enerji davasında Jandarma bürosunu bastı

Beyaz Enerji Operasyonu’’ kapsamında, Park Holding’in Genel Merkezi ile bir enerji şirketinde jandarmalarca 14 Mart 2001 günü arama yapıldı. DGM’nin yürüttüğü operasyonda, İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri Turgay Ciner’e ait işyerlerini bastı.

Tarih: 22 Haziran 2001

Ciner, Etibank’tan usulsüz kredi iddiasıyla DGM’lik


Turgay Ciner, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen Etibank soruşturması kapsamında Cumhuriyet Savcısı Ercan Cengiz’e ifade verdi. Ciner, Etibank’tan Bilgin grubuna aktarılan 14.5 trilyon liralık kredi hakkında ifade verdi.

Kriminal medya patronu olur mu

Herkes her işi yapamaz. Hiçbir ülkenin Merkez Bankası Başkanı hırsız, Genelkurmay Başkanı korkak olamaz.

Medya da kirli ellere bırakılamaz.

Turgay Ciner’in resmi kayıtlara geçen suç sicilini okuyun ve vicdanınızla, aklınızla karar verin: Kriminal medya patronu olur mu?

TARİH 23 EYLÜL 1980

Turgay Ciner daha 24 yaşında. Mali Polis’e kaçak 20 ton kağıdın hesabını veriyor. Ciner’in saçı sakalı birbirine karışmış, üstü başı perişan, patlayan flaşların önünde bunalıyor.

TARİH 8 OCAK 2003

Turgay Ciner şimdi 47 yaşında. Bir zamanlar Şube’de fotoğrafını çeken gazetecilerin şimdi patronu. Saygın işadamı rolünde resmi davetlere katılıyor, devletin zirvesinde dolaşıyor.

KABARIK SUÇ SİCİLİ

Şube ve adliye sanki Ciner’in ikinci adresi. Evi, bürosu polis ve jandarma tarafından sayısız kez basıldı. Hakkında kaçakçılıktan tehdite hatta adam vurdurtmaya kadar çeşitli suçlardan dava açıldı.

TURGAY CİNER’İN BASIN DIŞI İŞLERİ

Enerji Madencilik

PARK TERMİK

PARKUR ELEKTRİK

ÇATALAĞZI ELEKTRİK

ANKARA ENERJİ

PARK TEKNİK

PARK MADEN

PARK İNŞAAT

PARK ELEKTRİK

PARK ENERJİ

ETİ SODA

CEYTAŞ

Hizmet, Ulaştırma, Turizm

HAVAŞ YER HİZMETLERİ

HAVAŞ TURİZM

HAVAS BAKIM

CİNERLER

PARK DORINT

SILLYUM 2000

LARES TURİZM

PARK DENİZCİLİK

DENMAR

PARK SİGORTA

PARK MARİNA

Ticaret, Finans

RİVA MENKUL DEĞERLER

YAZEKS

PENYEL (KS TEKSTİL)

CEYSAN CEYHAN DOKUMA

PARK İTHALAT-İHRACAT

PARKSAVSAN