Fatih Altaylı'dan hükümete göçmen eleştirisi: Bu nasıl bir devlet anlayışıdır?

Fatih Altaylı, HaberTürk'teki bugünkü yazısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun göçmenlere yönelik açıklamalarını ele aldı.

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü yazısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sigortasız çalıştırılan Suriyelilere ilişkin açıklamalarını ele aldı.

"Devletin Bakan’ı çıkıp televizyonda, Suriyelileri sigortasız, düşük maaşla çalıştırıp sömüren işadamlarının Suriyeliler gitsin diyenlere karşı çıkması gerektiğini anlatıyor, “Bunlar giderse kimi çalıştıracaksınız” diyor." diyen HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, "Bu, benim yıllardır anlatmaya çalıştığım “kölelik düzeninin” de itirafı değil mi! Peki devlet, görevi gereği kayıt dışı çalışma, emek sömürüsü, vergisiz kazanç gibi yasa dışı işlerle mücadele etmez mi! İçişleri Bakanı’nın bu sözlerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ya da Bakanlığı ne diyor! “Bizi ilgilendirmez” diyebilirler mi! Ya da Maliye Bakanı, “Suriyeliler vergisiz kazanç elde edebilir. Ne de olsa çok ucuza çalışıyorlar” deme hakkına sahip mi! Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır?" yazdı.

İşte, HaberTürk yazarı Fatih Altaylı'nın dikkat çeken o yazısı:

Köleliğin itirafı

Ne diyorum yıllardır, “Bunlar Suriyelilere insan değil, modern zaman kölesi gözüyle bakıyorlar.”

Haklı mıymışım?

Devletin Bakan’ı çıkıp televizyonda, Suriyelileri sigortasız, düşük maaşla çalıştırıp sömüren işadamlarının Suriyeliler gitsin diyenlere karşı çıkması gerektiğini anlatıyor, “Bunlar giderse kimi çalıştıracaksınız” diyor.

Bu, benim yıllardır anlatmaya çalıştığım “kölelik düzeninin” de itirafı değil mi!

Peki devlet, görevi gereği kayıt dışı çalışma, emek sömürüsü, vergisiz kazanç gibi yasa dışı işlerle mücadele etmez mi!

İçişleri Bakanı’nın bu sözlerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ya da Bakanlığı ne diyor!

“Bizi ilgilendirmez” diyebilirler mi!

Ya da Maliye Bakanı, “Suriyeliler vergisiz kazanç elde edebilir. Ne de olsa çok ucuza çalışıyorlar” deme hakkına sahip mi!

Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır?

Bu nasıl bir devlet anlayışıdır?

Ya da gerçekten ortalıkta bir devlet kaldı mı!