Fatih Altaylı Mehmet Şimşek istifa edecek iddialarının kaynağını açıkladı: 'Kitapla siyaset uymuyor

Gazeteci Fatih Altaylı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa edeceği söylentilerini kimin yaydığını açıkladı.

Gazeteci Fatih Altaylı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa edeceği iddialarının kaynağını açıkladı.

Altaylı’nın aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda yapılan bir kabine toplantısında Bakan Şimşek’e ekonomi yönetimine dair eleştiride bulundu.

''KİTAPLA SİYASET HER ZAMAN UYUŞMUYOR''

Erdoğan’ın, “Mehmet Bey, ekonomiyi tam olarak kitaba göre yönetiyorsunuz maşallah. Ama kitapla siyaset her zaman uyuşmuyor. Siz kitabı çok iyi biliyorsunuz ama biz de siyaseti biliyoruz. Bu iş nasıl olacak” sözlerinin Saray’daki bir grup tarafından sızdırıldığını ifade eden Altaylı, bu diyaloğun istifa söylentilerine yol açtığını yazdı.

ERDOĞAN YUMAKLI'DAN MEMENUN DEĞİL

Altaylı ayrıca, Erdoğan’ın Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan memnun olmadığını belirtti. Altaylı’nın iddiasına göre, Erdoğan Yumaklı'ya “Siz bu işi hiç bilmiyormuşsunuz” diyerek sert tepki gösterdi.

Erdoğan’ın Yumaklı’yı çevresinin telkinleriyle atadığını ancak başka bir ismi düşündüğünü aktardı.

Gazetecilik kulislerine dair eleştirilerde de bulunan Altaylı, “Ankara’da artık eskisi gibi kulis yazan yok. Ne yazık ki, Ankara gazeteciliği can çekişiyor. İktidarın hoşlanmadıklarına sövmeyi gazetecilik sananlar var” ifadelerini kullandı.