Fatih Altaylı MedyaRadar'ın erişime kapatılmasına sert çıktı! "Olacak şey değil. Yuh yani..!"

Turkuvaz Medya'nın başvurusu üzerine İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından alınan kararla Medyaradar.com sitesi erişime engellendi. Medya dünyasının özgür sesi MedyaRadar'ın, ‘tebligat ve uyarı’ olmadan susturulmaya çalışılmasına gazeteci Fatih Altaylı’dan tepki geldi.

Altaylı, YouTube kanalında yaptığı yayında, “bir yayın organını kapatmak, bir yayın organını yayın yapamaz hale getirmek son derece abesle iştigal. Böylesine aptal bir şeyle kapatabilir misin? Ne hakla” dedi.

İşte Fatih Altaylı’nın, MedyaRadar’a ‘keyfi uygulama ile susturulmaya’ çalışılmasına verdiği o tepki;

“Bana sık sık haksız yere ne diyim ithamlarda bulunan site. Bazı yazarları hepsi değil de. Tebligat ve uyarı olsa bile bak ne diyorum. MedyaRadar bana yapmadığı kötülük kalmamıştır. Bir güne bir gün haklarında dava açıp da yayın yasağı getirmeyi falan bir gün bile aklıma getirmedim. Ama hakaret eden birisi olursa onu dava ederim onu tanımıyoruz falan filan derler kapanır gider konu. Çok da üzerinde durmam. Medya özgürlüğü falan diye bakar geçerim. Sen bir internet sitesini sonuçta bugün bir gazete ne ise bir internet sitesi de bana göre eş değer. Böylesine aptal bir şeyle kapatabilir misin? Ne hakla, hakikaten yalan uydurma, palavra bir haber varsa o haberi doğrudan doğruya engelletirsin. O haberin çıkartılmasını sağlarsın. Ama koca siteyi orada çalışan 10 kişi, 5 kişi, 3 kişi birileri vardır. Eğer yanlış bir şey yapıyorlarsa yanlışlarından ötürü dava edersin ama bir yayın organını kapatmak, bir yayın organını yayın yapamaz hale getirmek son derece abesle iştigal. Öğrendiğim duyduğum kadarıyla bu davayı onlara açan bir başka medya kuruluşu. Biliyorsun MedyaRadar çok da iktidara uzak muhalif bir yer değil. Buna rağmen iktidara yakın bir başka yayın kuruluşu bu davayı açıp onlar getirmişler bu yayın yasağını. Kabul edilebilir bir şey değil. Bak ne diyorum benim hakkımda yazmadıkları kalmadı, doğru olsa gam yemem yalan yanlış ama böyle bir şey yapılamaz. Kabul etmek mümkün değil. Bunu en üst mahkeme ne ise oraya taşımaları lazım. Hukuki desteğe ihtiyaçları var ise olduğunu sanmıyorum ama elimden gelen her şeyi yaparım. Olacak şey değil. Yuh yani. Koca internet sitesini kapatıyorsun bir tane birisi şikâyette bulundu diye daha neler yani!”

NOT: Her ne kadar Fatih Altaylı’nın MedyaRadar’a yönelik eleştirilerine katılmasak da uğradığımız ‘hukuksuzluğu’ dile getirmesi ve basın özgürlüğüne sahip çıkması bizler için çok kıymetli. Kendisine MedyaRadar Ailesi olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz.