Fatih Altaylı Ahmet Hakan'a ve Hürriyet'e yüklendi: "Bir rüzgar gülünün..."

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anayasa'nın 3. maddesine ilişkin yaptığı açıklamalar eleştirilirken, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın Kurtulmuş’a sahip çıkması ve muhalefete yüklenmesine gazeteci Fatih Altaylı sert tepki gösterdi.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anayasa'nın 3. maddesine ilişkin yaptığı açıklamalar eleştirilirken, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın Kurtulmuş’a sahip çıkması ve muhalefete yüklenmesine gazeteci Fatih Altaylı sert tepki gösterdi. Altaylı, “Görüştür saygı duyacağım diyemeyeceğim kendisinin görüşüne. Çünkü onun bir görüşü olduğunu da zannetmiyorum. Bir rüzgar gülünün ne kadar görüşü ve yönü varsa onun da o kadar görüşü ve yönü olabilir kayda değer değildir.” dedi.

Fatih Altaylı, YouTube kanalında gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anayasa'nın 3. maddesine ilişkin açıklamasına sert tepki gösterdi. Altaylı'nın konuya ilişkin yorumu ise şöyle;

“Okumadım kendisi uzun zamandır takip ettiğim yazarlar arasında değildi o arkadaşın. Zaman zaman başka yere aksederse yazıları o zaman gözüme çarpıyor. Hürriyet Gazetesindeki yazılarını açıkçası okumuyorum. Hürriyet Gazetesinden pek kimseyi de okuduğum söylenemez. Artık Hürriyet'i gazete olarak saydığımı da söylemem çok kolay değil. Hangisi gazete dersen o konuda sana verecek tek bir cevabım yok. Görüştür, her türlü görüş ifade edilebilir ama her türlü görüşe saygı duyacak halimiz yok. Hatta pek çoğuna saygı duymamak daha mümkün. Görüştür saygı duyacağım diyemeyeceğim kendisinin görüşüne. Çünkü onun bir görüşü olduğunu da zannetmiyorum. Bir rüzgar gülünün ne kadar görüşü ve yönü varsa onun da o kadar görüşü ve yönü olabilir kayda değer değildir. O yüzden kendisi ile ilgili konuşacak kadar ne boş vaktimiz var ne de bizi izleyenlerin kafasını bu boşlukta ütülemek isterim. Ayrıca Hüseyin Çelik'in söylediği bir manada diyeyim bir kaç manada doğru biliyorsun ki Numan Kurtulmuş aynen Süleyman Soylu gibi Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ve partinin liderini en keskin şekilde eleştirenlerin başında geliyorlardı. Numan Kurtulmuş, 'Harun gibi geldiler Karun gibi gidiyorlar' sözünün mucididir.”