ERGENEKON SAVCISINA İFADE VEREN MEDYA PATRONU KİM?..HAKKINDAKİ SUÇLAMA NE?..

Zekeriya Öz, AKP´ye yakınlığı ile bilinen işadamının ifadesini, medyadan saklayabilmek için Levent'teki ofisinde akşam saatlerinde gerçekleştirdi.

Türkiye'de 1.5 milyar dolar ciro yapan ve ilaç dağıtımının yüzde 40'ını kontrol eden Hedef Allıance'ın, Medical Park Hastaneleri, Star Gazetesi ve Haber 24 TV´nin ortaklarından olan işadamı Ethem Sancak´da Ergenekon Soruşturması kapsamında ifade verdi. Ancak, AKP´ye yakınlığı ile bilinen Sancak´ın ifadesi tüm gözlerden ırak bir mekanda alındı.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın hemşehrisi. Kamuoyu Ethem Sancak'ı "kızıl milyarder" olarak tanıyor. Örgütçü, vizyon sahibi ve Türklerin aksine çok ortaklı yapılarla büyümeyi tercih eden bir işadamı. Sağlık ve medya sektörü özellikle el attığı, ülke adına kafa taktığı iki önemli alan.
AKP´nin iktidar olması ile birlikte yıldızı parlayan Ethem Sancak´ın da, Türkiye´nin gündemini işgal eden Ergenekon soruşturması kapsamında ifadesi alındı. Kamuoyunun Ergenekon soruşturmalarının merkezindeki isim olarak bildiği Tuncay Güney´le ilişkisi sorulan medya patronu Ethem Sancak tüm suçlamaları reddetti.

Geçtiğimiz Nisan ayında alınan ifade için çok özel bir mekan tercih edildi. Soruşturma kapsamında bulunan tüm şahısların ifadeleri Beşiktaş Ağır Ceza Mahkemesi´nde ki mekanda alınmasına karşın, işadamı Sancak´a özel bir muamele yapıldı. Savcılığın Levent´teki binasında akşam saatlerinde sorgulanan Ethem Sancak, kendisine isnat edilen tüm suçlamaları reddetti. Yaklaşık 2 saat süren sorguyu Ergenekon´un bir numaralı savcısı Zekeriya Öz gerçekleştirdi. Şu anda hahamlık yaptığı Kanada´da yaşayan ancak Ergenekon´un kilit ismi olarak bilinen Tuncay Güney ile 2000 yılındaki ilişkileri sorulan Ethem Sancak, Güney ile herhangi bir tanışıklığının olmadığını öne sürdü. Çok gizli ve gözlerden ırak yapılan medya patronu Ethem Sancak´ın ifadeleri resmi kayıtlara geçirildi ve kamuoyundan sır gibi saklandı.

Tuncay Güney kimdir?

Ergenekon soruşturmalarının merkezindeki Tuncay Güney adını ilk kez, 2001'de bir polis baskını ile duydu. Başında Adil Serdar Saçan'ın bulunduğu Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Umut Bağbek ve Süleyman Gürleyen isimli şahısların "Tuncay Güney kendisini JİTEM elemanı olarak tanıtıp bizi dolandırdı" şikâyeti üzerine, Güney'in Taksim'deki bürosunu bastı. Baskında, çok sayıda evrak, kimlik, ayrıca bilgisayarında da, "Ergenekon" denilen yapıya dair somut bilgiler bulundu. 24 sayfadan oluşan, "Analiz, Yeniden Yapılanma, Yönetim ve Geliştirme Projesi" başlığı taşıyan belgenin üzerinde, "İstanbul, 29 Ekim 1999" yazısı vardı. Emekli Tuğgeneral Küçük'ün pozisyonundan, Sami Hoştan'ın yapıdaki yerine kadar bilgiler de, bu dokümanın içindeydi. Güney ile birlikte gözaltına alınan Adem Taşdemir, Gükhan Kasap ve Ümit Oğuztan hakkında "cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Bir süre sonra dosya kapandı.

Dosya kapandıktan kısa bir süre sonra yurt dışına çıkış yapan Tuncay Güney, Kanada´da hahamlık yaparken ortaya çıktı.


Sevilay Yükselir/Habertürk