Erdoğan'ın basın danışmanı Lütfullah Göktaş Vatikan Büyükelçisi oldu

Türkiye'nin yeni Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş oldu. Göktaş, 8 yılı aşkın bir süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın basın başdanışmanıydı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Vatikan nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Mehmet Paçacı merkeze alınırken Lütfullah Göktaş Türkiye'nin Vatikan Büyükelçiliği'ne atandı.

Kararnamenin yayımlanmasının ardından Lütfullah Göktaş, sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Göktaş paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili arkadaşlar,
Tam sekiz yıl boyunca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Basın Başdanışmanı olarak çalışma onurunu yaşadım. Şimdi yeni bir göreve başlıyorum: Vatikan nezdindeki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği.
Beni bu yeni vazifeye layık gören Muhterem Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum.
Her anlamda dolu dolu geçen sekiz yıl... Değerli Cumhurbaşkanımızın yakın çalışma ekibinde yer almak başlı başına bir şeref. Bu süre, hayatımın en yoğun, en bereketli, en paha biçilmez dönemini oluşturuyor.

Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde 2011’den itibaren başlayan bu sekiz yıla neler sığmış neler: Referandum dahil toplam 7 seçim yaşamışım. Nice badireler atlatılmış. Yaşananları hatırladığımda, çok daha uzun çalışmışım gibi geliyor.
Tezgahlanan kumpaslar ve kanlı terör eylemlerinden Gezi Parkı olaylarına, paralel yapılanmanın 17-25 Aralık’ta yargı aracılığıyla hükümeti devirme teşebbüsünden 15 Temmuz’daki askeri darbe girişimine varana dek, ülkemizin maruz bırakıldığı travmaların, verilen kararlı mücadelenin canlı tanığı oldum.
Türkiye’nin tüm bu sarsıntıları salimen atlatabilmesinde, milletimizin sağduyusunun ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın liderliğinin kilit rol oynadığına bizzat şahidim.
Yaşanan her hadise, deneyimlerimizi artırıyor. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’la çalışmanın beraberinde getirdiği tecrübenin, Büyükelçilik görevime de müspet yansımaları olacaktır.
1990’larda Papalık Gregorius Üniversitesi’nde yaptığım yüksek lisansın, bilahare Vatikan konusundaki uzmanlığımın da katkısıyla, Büyükelçilik görevimi layıkıyla ifa edebileceğimi düşünüyorum.
Kıymetli Cumhurbaşkanımızla mesaimin uzun soluklu olmasında, hayırlı bir şekilde Büyükelçilik ile taçlanmasında katkısı olanların sayısı bir hayli fazla: Basın Başdanışmanlığı’ndaki ekibim başta olmak üzere, tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajlarının ve faaliyetlerinin kamuoyuna duyurulmasında, medyamızın değerli mensupları da önemli rol oynadılar. Basınımızın tüm emekçilerine şükran borçluyum.
Görevler geçici, dostluklar bakidir. Çalışırken elbet kusurlarımız olmuştur. Eksikliklerimizin, sebebiyet verdiğimiz kırgınlıkların bağışlanması umuduyla, herkesten helallik diliyorum.

LÜTFULLAH GÖKTAŞ KİMDİR?

Gazeteci yazar ve ilahiyatçı Göktaş, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu, Roma'da Vatikan Gregoryus Üniversitesinde dinler tarihi alanında yüksek lisans yaptı.

Göktaş, Roma'da NTV'nin İtalya temsilcisi ve Anadolu Ajansının İtalya muhabiri olarak görev yaptı.

Şubat 2011'de "Başbakanlık Basın Danışmanı" olarak atanması üzerine İtalya'dan Türkiye'ye dönen Göktaş, 2011-2014 yıllarında Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde, basın danışmanı olarak çalıştı. Göktaş, Erdoğan'ın 10 Ağustos 2014'te Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra da Cumhurbaşkanlığı basın başdanışmanı olarak görev yaptı.

Edebiyat, dış politika, felsefe, dinler tarihi, kültürler ve dinler arası ilişkilere ilgi gösteren Göktaş'ın, 1983'ten bu yana muhtelif gazetelerin yanı sıra Mavera, İlim ve Sanat, Yedi İklim, Kitap Dergisi, Yeni Düşün, Gergedan, Varlık, İzlenim, Birikim gibi dergilerde muhtelif makale, yazı, röportaj, haber ve çevirileri yayımlandı.

Roma'da bulunduğu dönemdeki köşe yazıları ise Yeni Şafak gazetesi ve ntvmsnbc.com haber portalında okuyucuyla buluştu.

Filistinli ünlü şair Mahmud Derviş'in "Ölümü Seviyorlar Benim" (Armoni, İstanbul 1988), Necip Mahfuz'un "Başkan'ın Öldürüldüğü Gün" (Ağaç Yayıncılık, İstanbul 1992), Salih El Kallab'ın "Tehcirden İntifadaya: Ebu Cihad'ın Öyküsü" (Belge, İstanbul 2007) adlı çalışmaları Lütfullah Göktaş tarafından Türkçeye çevrildi.

Göktaş ayrıca İtalya Devlet Nişanı'na layık görüldü.