Erdoğan'a mektup yazarak yardım istemişti! 26 patenti açık artırmayla satılacak…

Konya'da 35 yıldır faaliyet gösteren sanayi kuruluşu Pakpen, yaşadığı ekonomik krizi atlatamayarak iflas etti. Konya 10’ncu İcra Dairesi, iflas eden şirketin bugüne kadar aldığı 26 patenti açık artırma yöntemiyle 7 Ekim’de satacak. Pakpen’in kurucusu Mehmet Tuza, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı mektupta "Burası üretime devam etsin. Ben ceketimi alıp çıkarım" ifadelerini kullanmıştı.

MedyaRadar’ın haberine göre, İstanbul Sanayi Odası verilerine göre Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşları arasına giren, Türkiye'nin önemli sanayi kuruluşlarından Pakpen iflas etti. Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde 300 bin metrekarelik entegre tesisleri en büyük kuruluşların başında yer alan Pakpen, kapı, pencere, boru, bahçe ve PVC gibi bir bina için gerekli olan birçok malzemeyi bir arada üretebiliyordu. Yıllık 250 bin ton plastik, 650 bin metreküp yalıtım malzemesi, günlük 1000 adet kompozit oda kapısı üreten 35 yıllık sanayi devi Pakpen, tüm uğraşlarına rağmen ekonomik krizden kurtulamadı.

İSİM HAKLARI SATIŞA ÇIKTI!

Konya 10’ncu İcra Dairesi, Temmuz ayında iflas eden Pakpen’in bugüne kadar aldığı 26 patenti açık artırma usulüyle satışa çıkardı. 7 Ekim 2024 tarihinde yapılacak satışta Pakpen, Pakboru, Pakpanel gibi markaların isim haklarına herhangi bir taliplinin çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor. Mahkeme tarafından görevlendiren bilirkişi, şirketin bugüne kadar aldığı 26 isim patentine toplam 36 milyon lira fiyat belirledi. 26 patentten biri olan Pakpen’e 7 milyon TL kıymet takdiri belirlense İcra Dairesi bu patenti 1 milyon 200 bin liradan satışa çıkardı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A MEKTUP YAZMIŞTI

Pakpen'in kurucusu merhum Mehmet Tuza, şirketin ayakta kalması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazmıştı. Tuza "Burası üretime devam etsin. Ben ceketimi alıp çıkarım" ifadelerini kullanmıştı.Pakpen, Avrupa, Türki Cumhuriyetler, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkeleri ağırlıklı olmak üzere 50'ye yakın ülkeye ihracat yaparak adını duyurmuştu. Pakpen'in Konya Organize Sanayi Bölgesi'nin girişinde yer alan fabrikası ve idari binası Konyalı firma Bagen'e satıldı. Pakpen'den 1800 işçinin haklarını alamadığı belirtildi.