Erdoğan New York Times'a sert çıktı: Sen bir gazetesin haddini bileceksin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York Times'ın "Erdoğan'ın Türkiyesi'nde bunlar oluyor" haberini eleştirerek "Sen kimsin ya. Ya sen bir gazetesin haddini bileceksin." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SETA tarafından düzenlenen "Başkanlık Sistemi İçin Ülke Örnekleri ve Türkiye İçin Başkanlık Sisteminin Temel Dinamikleri" Paneli'nde konuştu. Erdoğan konumşmasında ABD'nin ünlü gazetesi New York Times'a göndermede bulunarak "Sen bir gazetesin haddini bileceksin." dedi.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

IMF ile görüşmelerin olduğu dönemde kendimi çok farklı bir atmosferde hissediyordum. Hovardalığı ile nam salmış biri vardı. Onunla Davos’ta görüşüyorduk. “Siz bizi idare mi edeceksiniz yoksa bu parayı bize mi vereceksiniz. ‘Ben bu parayı veriyorum ama sizi idare edeceğiz’ dersen biz böyle bir hükümet değiliz” dedim. Sonra kopardık bağı ve takır takır parayı ödedik. Şimdi Türkiye’de 5 milyar dolar ister hale geldiler. Bu bir dik duruşu gerektiriyor.

"SEN BİR GAZETESİN HADDİNİ BİLECEKSİN"

New York Times edep dışı bir yazı ile Erdoğan’ın Türkiye’sinde bunlar oluyor diye oradan göndermeyi yapmış adeta ABD’ye talimat veriyor. Niye duruyorsunuz diyor. Ya sen bir gazetesin haddini bileceksin. Bir defa sen bunu yazmakla böyle bir haberi yapmakla kendi özgürlük alanının dışına çıkmakla Türkiye’ye müdahale ediyorsun.

Sen kimsin ya. Sen ABD yönetimine böyle bir şey yapabilir misin. Anında gereğini yaparlar. Böyle bir şey yok. Türkiye’deki malum medya grubu da, onlar da belli yerlerden destek almakla bu vesayeti sürdürmek istiyorlar. Yeni anayasa ve başkanlık sistemi bu darbecilerin önlerinin ebediyen kesilişinin ilanı olacaktır.

Niye bir Türk tipi başkanlık sistemi olmasın… Neden? Bakıyorsunuz Meksika başka Brezilya daha başka. Önemli olan genel prensiplere genel çerçeveye uygun şekilde hareket etmektir. Bizim Türk tipi başkanlık sistemi geliştireceğimize inanıyorum. Her sistem gibi başkanlık sistemleri de kendi içlerinde krize girebilir. Cumhuriyet tarihine baktığımızda başkanlık sisteminde kriz ihtimallerinin, parlamenter sistemle karşılaştırdığınızda çok daha az olduğunu göreceksiniz. Başkanlık sistemine karşı çıkmalarının nedeni ilkesel değil tamamen kişiseldir. Bilseler ki bu sisteme geçildiğinde kendi güdümlerindeki isim başkan olacak o zaman başkanlık sistemini savunurlar.