ENVER ÖREN DEVLET BAHÇELİ'DEN NEDEN FIRÇA YEDİ? İŞTE 10 YIL ÖNCE GERÇEKLEŞEN OLAYIN İLGİNÇ HİKAYESİ!..

İhlas Medya Grubu'nun patronu Enver Ören Devlet Bahçeli'den neden fırça yedi?

TGRT'nin 'abi'si Enver Ören, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den nasıl azar işitti. İşte 10 yıl önce gerçekleşen olayın ilginç hikayesi;

BAHÇELİ, ENVER ÖREN'İ NASIL FIRÇALADI?

TGRT Haber ve Türkiye Gazetesi'nin "abisi" Enver Ören, 1999 genel seçimlerinden önce ve sonra iki kez MHP lideri Devlet Bahçeli'yi ziyaret etmiş. İkisinde de çok ilginç olaylar yaşanmış. Aslında Enver Ören seçim öncesinde MHP lideri Devlet Bahçeli'yi "ayıp olmasın" kabilinden ziyaret etmiş. Çünkü seçim sürecinde MHP'ye hiç ilgi göstermeyen, ilgisini daha ziyade DSP ve DYP üzerinde yoğunlaştıran İhlas Medya Grubu'nun patronu, "Hatırı kalmasın" babında gitmiş Devlet Bahçeli'ye...

Bacağıma vurmayın Enver bey!

Bu ilk görüşme sırasında Bahçeli yine çok az konuşmuş. Ören ise; her zaman olduğu gibi candan davranışlarını sergilemiş. "Beden dili" kullanarak insanlarla iletişimi sıcak noktalara taşımasını çok iyi bilen ve her zaman gülen Enver Ören, görüşme sırasında hemen herkese yaptığı gibi, Devlet Bahçeli'nin dizlerine minik "şefkat tokatları" ile vurarak konuşuyormuş. Fakat bir ara dördüncü veya beşinci şefkat tokadından sonra Bahçeli -ya canı yandığından yahut aile ve parti geleneğinde hiç bulunmayan bu tavrı yadırgadığı için- sinirlenip Enver Ören'i paylamış. " Bi daha bacağıma vurmayın Enver bey" demiş. "Bu son olsun!" Salonda buz gibi bir hava esmiş o anda. Sonraki dakikalarda ise Devlet Bahçeli, Enver Ören'le tek kelime dahi konuşmamış. Daha ziyade yardımcıları Tuncay Toskay ve Koray Aydın'la konuşmayı yeğlemiş. Ve neden sonra Enver Ören gitmek için kalkmış ve Bahçeli'ye "Sohbetinize doyum olmuyor Devlet Bey" diye takılmış. Bahçeli'nin cevabı ise çok net olmuş: "Evet öyledir Enver Bey!"

İkinci ziyaret şartlı

Ve 18 Nisan 1999 seçimlerinde MHP umulmadık bir başarı göstererek iktidar ortağı olduktan sonra, ilk ziyaret taliplerinden biri Enver Ören olmuş. Devlet Bahçeli şartlı kabul kararı almış ve "Devlet Şartı", Enver Ören'e iletilmiş: "Ziyaret sırasında kesinlikle kamera getirmeyeceksiniz!" Ve kamerasız gelmiş Ören. Bekleme salonuna alınmış, bir koltuğa buyur edilmiş. Bu sırada olan bitenden habersiz İhlas Haber Ajansı muhabiri kamerasıyla MHP Genel Merkezi'ne gelmiş, bekleme salonunda patronunu görünce, kurumsal bir alışkanlıkla derhal çekim yapmaya başlamış. Enver Ören telaşla fırlamış yerinden "Ne yapıyorsun be adam!" diye bağırarak muhabiri paylayıp kamerayı kapattırmış. Görüşme sırasında kamera alınmamış içeri. Enver Ören, Bahçeli'nin yine hiç denecek kadar az konuştuğu bu görüşmede "Şefkat tokatlarına" başvurmamış. "Size bir sürpriz yapmak istiyoruz sayın başkan" demiş Enver Ören. " Partinize layık yeni bir Genel Merkez yapalım." Bahçeli, hiçbir şey söylememiş, ifadesiz karşılamış sürpriz teklifi. Fakat Enver Bey yılmamış, başka bir sürpriz teklifte bulunmuş: "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayınız Profesör Ahmet Vefik Alp beyin olağan üstü projeleri vardı. Kendileri seçilemediler ama o projeleri sizin adınıza biz gerçekleştirmek istiyoruz." Bahçeli yine karşılıksız bırakmış Ören'i ve kısa bir süre sonra görüşmeyi noktalandırmış.

İlk otobüse biner

Enver Ören, bu iki başarısız girişimden sonra bir daha "Devlet" kapısı çalmaya tövbe etti mi bilemiyoruz. Ancak yılların kurt politikacısı Süleyman Demirel'in Enver Ören'le ilgili çarpıcı bir tespitini de hatırlatmadan geçemeyeceğiz: "O durakta beklemez, gelen otobüse biner"


Habervaktim.com