Elon Musk sosyal medya işine giriyor

Tesla ve SpaceX’in CEOS’su Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada yeni bir sosyal medya platformu kurma konusunda ciddi düşünceler içerisinde olduğunu duyurdu.

Sosyal medya platformlarında oldukça son derece aktif olan Elon Musk, Twitter'ın son zamanlardaki politikalarını eleştirerek platformun ifade özgürlüğü prensiplerini korumakta başarısız olarak demokrasiye zarar verdiğini dile getirdikten sonra yeni bir sosyal medya ortamı açılacağının sinyalini verdi.

Milyarder iş insanı bir önceki gün de yine Twitter üzerinden düzenlediği ankette Twitter'ın ifade özgürlüğü prensiplerine uyup uymadığını sormuş ve katılımcıların yüzde 70'ten fazlası "hayır" cevabını vermişti.

Elon Musk anketi yayınlarken "Bu anketin sonuçları önemli olacak. Lütfen dikkatli oy verin," ifadelerini kullanmıştı.

Elon Musk'dan önce de çok sayıda teknoloji şirketi Twitter, Facebook ve Youtube gibi platformların kendilerini ve fikirlerini engellediğini düşünen insanları cezbedecek yeni platformlar kurma girişiminde bulunmuştu.

Aralarında Donald Trump'ın kurduğu Truth Social, Gettr, Parler ve Rumble gibi girişimlerin hiçbiri ana akım sosyal medya platformları ile rekabet edebilecek noktaya gelememişti.