Elon Musk duyurdu: X'te engeller kalkıyor! Yeni sistem nasıl olacak?

X platformunda engelleme özelliği ile ilgili değişikliğe gidiyor. Platformun sahibi Elon Musk, sitenin öngörülen yeni versiyonunu anlattı. Buna göre engellediğimiz bir kullanıcı artık paylaşımlarımızı görebilecek ancak bizimle etkileşime giremeyecek.

X platformunun sahibi Elon Musk, sitede dikkat çeken bir değişikliğe gidiyor. Musk, X platformu üzerinden kişilerin yaptığı engellemelerin kalkacağını duyurdu. Buna göre, artık herhangi bir kullanıcıyı engellediğinizde karşı tarafın ekranında "Engellendiniz" yazısı çıkmayacak.

Musk'ın bu köklü değişikliği anlattığı açıklamasında sürecin nasıl olacağını da duyurdu. Platformun şu an ki güncel versiyonunda, size saldıran yahut hoşlanmadığınız birini engellediğinizde bu durum söz konusu kullanıcının karşısına "Engellendiniz" olarak çıkıyordu. Platformun öngörülen yeni versiyonunda kullanıcılar, istemedikleri kişileri yine engelleyecek ancak bu durum karşı tarafa "Engellendiniz" olarak yansımayacak. Engellenen kişi, kullanıcının yine paylaşımlarını görebilecek ancak herhangi bir etkileşimde bulunamayacak.

X'ten bir kaynak, bu değişikliğin arkasındaki nedenin, insanların başka bir hesap kullanırken veya oturum açmamışken zaten engelleyen kullanıcıların gönderilerini görebilmeleri olduğunu söyledi.