Eleştirmenler belirledi! İşte 2022 yılının en iyi 21 dizisi…

7. Andor

En fanatik Star Wars (Yıldız Savaşları) hayranları bile, bu fikrin uzun metrajlı film ve televizyon uyarlamalarının çok başarılı sonuç vermediğini kabul edecektir. Denenmiş formüllere gerek beyaz perde gerekse küçük ekranda fazla bel bağlamanın sonu şimdiye kadar pek iyi olmamıştı.

O yüzden, bu sonbaharda Disney+'da gösterime giren Star War şovu Andor, bilinen kuralları yıkmayı başararak herkesi şaşkınlık içinde bıraktı.

Kağıt üzerinde bu, daha önceki bir "öncesi" filmi olan Rogue One'ın da "öncesi" olarak tasarlanmıştı ve hikayenin odağında isyancı bir savaşçı olan Cassian Andor (Diego Luna) vardı. İlk bakışta hiç bir heyecan vermiyordu.

Fakat Michael Clayton ile Oscar'a aday gösterilen ustan yönetmen Tony Gilroy'un ellerinde, hikaye, otoriter bir rejimin çok gerçek, etkileyici ve ürkütücü tasviri haline geliyor.

Star Wars'un klasik numaraları olan ışın kılıcı, sevimli yan karakterler gibi unsurlara yer vermemiş olması daha bile iyi olmuş.

Guardian şöyle değerlendiriyor:

"Gilroy kendisinden önce yapılanlara pek kulak asmamış görünüyor. Onun yerine insan hikayesine, çarpıcı görsellere ve çok sıkı bir metne odaklanmış. Hayranları ikinci sezonun çekimlerinin başladığını duymaktan mutlu olacaktır."

Dünya çapında Disney+'dan izlenebiliyor.

Köylülerin ‘suskunluk yeminine’ dair olay iddia! Narin için kan donduran bir rapor daha Son seçim anketinin sonuçları çok konuşulacak! Hangi oyuncu, ne kadar kazanacak? Serkan Keskin ve Meriç Aral dünyaevine girdi! Acun ve Çağla balayı yerine bakın nereye gitti!