Eleştirmenler belirledi! İşte 2022 yılının en iyi 21 dizisi…

4. Rehearsal (Prova)

Bu akıllara durgunluk verici şovu nasıl anlatmalı?

Belki de en iyi yolu, bir filmi hatırlatmak: Charlie Kaufman'ın 2008 yapımı, aynı ölçüde sersemletici filmi Synecdoche NewYork gibi.

Orada bir tiyatro yönetmeni, kendilerini oynayan aktörleri kullanarak, kendisinin gerçek hayattaki varoluşunun, çılgın ve sonsuza kadar genişleyen bir kopyasını yaratmaya çalışıyordu.

Burada komedyen Nathan Fielder de benzer bir yol izliyor: İnsanların, aktörlerin yardımıyla, insanların gelecek hayat ihtimallerinin provasını yapmalarına yardımcı olmak üzere yola çıkıyor. Sonra kendisi de bu oyunun bir parçası haline geliyor ve hayali bir ailenin sahte babasını oynuyor.

Fakat bütün bunlar buz dağının görünen kısmı. Ortaya çıkan şov hayal edilebilecek en tuhaf televizyon şovu haline geliyor. Neyin gerçek neyin hayal olduğu iyice birbirine karışırken, bunların etik anlamları da iyice karmaşıklaşıyor.

Altı bölümlük dizinin sonunda şaşırtıcı bir şekilde Fielder'ın, yarattığı büyük oyunun içinde gerçek bir duygusal bağ yakaladığı çok etkileyici bir an yakalıyoruz. Ama tabi, belki o da hayal, kimbilir?

ABD'de HBO Max ve İngiltere'de NOW üzerinden izlenebiliyor. Dizinin Türkiye yayını bulunmuyor.

Köylülerin ‘suskunluk yeminine’ dair olay iddia! Narin için kan donduran bir rapor daha Hangi oyuncu, ne kadar kazanacak? Serkan Keskin ve Meriç Aral dünyaevine girdi! Son seçim anketinin sonuçları çok konuşulacak! Acun ve Çağla balayı yerine bakın nereye gitti!