Eleştirmenler belirledi! İşte 2022 yılının en iyi 21 dizisi…

13. Station Eleven (İstasyon On Bir)

Emily St. John Mandel'in ünlü romanından uyarlanan ve geçen yılın sonunda başlayıp bu yıl biten bu HBO yapımı kağıt üzerinde, böylesi bir zamanda izlenecek en berbat konu gibi duruyor.

Dünyanın bir pandemi ile yerle bir oluşu günümüzde kesinlikle izletmesi zor bir hikaye.

Fakat bir başka HBO şaheseri olan Leftovers gibi, şiirsellik, felsefi sorgulama ve derin insanlık halleri sayesinde, görünüşte çok karanlık olan bu hikaye, trajedinin ötesine giderek son yıllarda insanlığın yaşadıklarını, çok güçlü ve umut verici bir açıdan görebilmenin yolunu açıyor.

Her şeyi anlamaya çok uğraşmayın. Çünkü iki ayrı zaman dilimi arasında sık sık atlamalarla anlatılan hikaye epey karmaşık. Hem pandeminin yaşandığı şimdiki zamanı, hem de 20 yıl sonranın mahvolmuş dünyasını dolaşan bir grup Shakespeareyen aktörün öyküsünü izliyoruz. Bu karmaşıklık bir yandan da aslında ona, hayal gücünü harekete geçiren etkisini kazandırıyor.

ABD'de HBO Max ve İngiltere'de Starzplay'den izlenebiliyor. Dizinin Türkiye'de yayını bulunmuyor.

Köylülerin ‘suskunluk yeminine’ dair olay iddia! Serkan Keskin ve Meriç Aral dünyaevine girdi! Son seçim anketinin sonuçları çok konuşulacak! Acun ve Çağla balayı yerine bakın nereye gitti! Narin için kan donduran bir rapor daha Hangi oyuncu, ne kadar kazanacak?