Eleştirmenler belirledi! İşte 2022 yılının en iyi 21 dizisi…

10. Sherwood

Bu yıl her zamankinden çok polisiye-suç dizisi yapıldı ama hiç biri, dahi oyun yazarı James Graham'ın senaryosu yazdığı bu BBC dizisi kadar derinlikli ve düşündürücü değildi.

İngiltere'de 1980'li yıllarda yaşanan madenci grevleri ve madenci köy ve kasabaları halkında bıraktığı izlerin arka planda çok ince bir şekilde işlendiği dizide, ön planda ateşli bir eski grevci işçinin okla öldürülüşü çevresindeki gizem var.

Olaylar ünlü Sherwood ormanları (Robin Hood efsanesinin geçtiği yer) içerisindeki bir küçük Nothinghamshire köyünde geçiyor.

Gerçekten yaşanmış bir hikayeden esinlenen dizide, eski siyasi kutuplaşmaların hala capcanlı olduğu köyde geçenleri Lesley Manville, David Morrissey ve Joanne Froggatt gibi müthiş oyuncuların kattığı derinlikle izliyoruz.

Sonuçta, cinayeti kimin işlediği sorusu "bir toplum nasıl bu hale geldi?" sorusunun yanında önemini yitiriyor ve diziyi bu kadar etkileyici ve iç yakıcı kılan da zaten bu.

ABD'de Britbox ve İngiltere'de iPlayer üzerinden izlenebiliyor. Türkiye'de ise GAIN'de.

Köylülerin ‘suskunluk yeminine’ dair olay iddia! Narin için kan donduran bir rapor daha Son seçim anketinin sonuçları çok konuşulacak! Serkan Keskin ve Meriç Aral dünyaevine girdi! Hangi oyuncu, ne kadar kazanacak? Acun ve Çağla balayı yerine bakın nereye gitti!