Ekonomi medyasında üst düzey deprem: "Önemli duyuru: Bu bir istifa haberidir!"
Dünya Gazetesi'nde 2 senedir haber müdürlüğü görevini üstlenen üst düzey isim, gazete ile yollarını ayırdığını açıkladı.
Dünya Gazetesi'nde 2 sene boyunca haber müdürlüğü görevini üstlendikten sonra, kendisi ile beraber ayrılan bir grup ile Nasıl Bir Ekonomi adlı gazeteyi çıkarmaya başlayan ve burada da haber müdürlüğünü sürdüren gazeteci ve yazar İdris Adil sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla görevinden ayrıldığını duyurdu.
Adil, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Sevgili dostlar, yaklaşık 2 yıl boyunca haber müdürü olarak görev yaptığım Dünya Gazetesi ve sonrasında 15 gün kadar aynı görevle çalıştığım Nasıl Bir Ekonomi adı ile yayınlanan gazeteden özgür irademle AYRILMIŞ BULUNUYORUM. Bilgilerinize sunarım."
İdris Adil'in paylaşımı şu şekilde:
Meslek hayatına Anadolu Ajansı'nda haber müdürü olarak başlayan Adil, Ekonomik Panorama ve Ekonomik Politika gibi dergilerde editörlük yaptı. Cumhuriyet Gazetesi'nde Editör, Yurt Gazetesi'nde Yazı İşleri Müdürü ve Dünya Gazetesi'nde de Haber Müdürlüğü görevlerinde bulunan Adil, ayrıca medya şirketlerine danışmanlık da yaptı. Adil, son olarak Nasıl Bir Ekonomi isimli kendi çıkardıkları gazetenin haber müdürlüğünü yaptı.
İDRİS ADİL KİMDİR?
İdris Adil 1962 yılında Adana'da dünyaya gelmiştir. Türk gazeteci, yazar, araştırmacıdır. Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda, yüksek lisans eğitimini de Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamlamıştır.
Adil, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kitle İletişim Anabilim Dalı’nda doktora dersleri aldı. Anadolu Ajansı, Cumhuriyet Gazetesi, Panorama Dergisi, EP Ekonomi Politika Dergisi ve Yurt Gazetesi’nde ekonomi muhabiri, editör, ekonomi müdürü ve yazı işleri müdürü görevlerinde bulundu. Kendisi, sürekli basın kartı sahibidir.
Türkiye İhracatçılar Meclisi başta olmak üzere çok sayıdaki kurum ve kuruluşa iletişim danışmanlığı yaptı. 2000 yılında TOBB ile Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından desteklenen Türkiye Enflasyonu Yeniyor adlı ulusal kamuoyu oluşturma kampanyasının projesini yazdı, kampanya direktörlüğünü yürüttü.
Yazdığı Kitaplar:
Haberde Dışa Bağımlılık
Bir Türkmen Obası’nın Göçerlikten Yerleşik Düzene Geçiş Hikâyesi: Kürkçüler
Körfez Krizi
Türkiye’nin Kayıpları ve Olası Riskler
İhracatta Görünüm, İhracat, Tabldot adlı dergileri yayın hayatına kazandırdı ve yayın yönetmenliğini yaptı.