DÜNYANIN EN GENÇ ZENGİNLERİ ARASINDA BİR TÜRK!

Listenin ilk sırasını alan Google'ın kurucu ortakları ABD'li Larry Page ve Sergey Brin'in her birinin 19,8 milyar dolar serveti bulunuyor.

İnternette arama piyasasının üçte ikisini elinde bulunduran Google'ın kurucu ortaklarından Brin, 6 yaşındayken ailesiyle birlikte Rusya'dan ABD'ye göçtü. Stanford Üniversitesi'nde bilgisayar bilimi doktora programında tanışan Brin ve Page, 1998 yılında Google'ı kurdular.

İkinci sırada ise son zamanlarda Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki halk hareketlenmelerinin örgütlenmesinde ve yayılmasında önemli bir yer edinen sosyal paylaşım sitesi Facebook'un yaratıcısı Mark Zuckerberg bulunuyor. ABD Başkanı Barack Obama'nın teknoloji devleriyle bir araya geldiği yemekte Obama'nın yanında oturan Zuckerberg, Goldman Sachs gibi firmaların yatırımlarının Facebook'un değerini 50 milyar dolara çıkarması nedeniyle geçen yıl servetini yüzde 238 artırarak 13,5 milyar dolara çıkardı.

Facebook'un yöneticilerinden 26 yaşındaki Dustin Moskovitz ise 2,7 milyar dolarlık servetiyle en genç milyarder unvanına sahip. Mark Zuckerberg'in Harvard Üniversitesi'nden oda arkadaşı Moskovitz, Zuckerberg'den sadece 8 gün daha küçük.

TÜRKİYE’DEN SERRA SABANCI

Forbes’ın listesine Türkiye’den Serra Sabancı da girdi. 37 yaşındaki Serra Sabancı’nın servetinin 1 milyar dolar olduğu belirtildi. Dergi, 2009 yılında milyarderler listesinden düşen Serra Sabancı’nın listeye bu yıl yeniden dahil olduğunu yazdı.