Düğün Dernek filmine 'Dım Dım Yar' davası!

'Entarisi Dım Dım Yar' adlı eserin bestecisi ve söz yazarı Osman Şan'ın mirasçıları BKM’ye tazminat davası açtı.

Tamamı sanatçı olan Şan ailesi, eserin izinsiz kullanılmış olması nedeni ile, aileyi maddi ve manevi yönden yıprattığı gerekçesi ile, ‘Düğün Dernek’ adlı filmin yapımcısı BKM’ye daha önce başvurmuş ve red cevabı almışlardı.

Aile ile yakın görüşen Türk sanat müziğinin ünlü sanatçısı Onur Akay ise, Şan ailesinin BKM’ye tazminat davası açtığını Twitter adresinden duyurdu. Akay, ‘Bestecisi ve söz yazarı Osman Şan’ın mirasçıları BKM’ye tazminat davası açtılar.

Sanatçı olan torunu yakın arkadaşım Nida Şan'ın ve tüm ailenin ellerindeki bilgiler incelendi. Ahmet Kural ile Murat Cemcir’in şarkısıymış gibi lanse edilmesi, özellikle müzik ödül törenlerinde eser sahibinin ismi zikredilmeden yer alması, aileyi manevi yönden çok üzüyor. Türk Filmleri listesinde 2. sırada yer alan ve 68 Milyon TL sinema hasılatı yapan 'Düğün Dernek' filminde eserin izinsiz kullanılması nedeni ile, İstanbul 3. Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesinden çıkacak maddi tazminatın da yüksek olması bekleniyor.’ dedi.

Osman Şan’ın torunu sanatçı Nida Şan’ın çabaları ile ailenin ellerindeki bilgi ve belgeler Av. Erdal Aksu, Av. Şebnem Bostancı ve Av. Yunus Çelikbiz tarafından tekrar incelendi. Eserin orijinal ilk plak kaydını, eserin ilk defa kullanıldığı ‘Bir Yiğit Gurbete Gitse’ adlı Türk filminin kopyasını da mahkemeye sunan Şan Ailesi avukatları, Sivas yöresi sanatçılarını da davalarında tanık olarak gösterdiler.

TRT arşiv kayıtları ve ailenin elinde bulunan el yazısı notaların da dosyada yer aldığı davada, Okan Bayülgen’in ‘Makina Kafa’ adlı televizyon programında, Ahmet Kural’ın yaptığı ‘‘anonim değil’’ açıklamasına ilişkin kayıt da, delil olarak dosyaya sunuldu.