DOSYAYI ÇALDILAR, ''HACI''YI YAZDIRDILAR! MEHMET BARANSU O KİTABIN HİKAYESİNİ AÇIKLADI!

Mehmet Baransu, Taraf'taki köşesinde "Hacı" romanına konu olan belgenin Cüneyt Ülsever'e nasıl ulaştırıldığının ayrıntılarını yazdı.

Cüneyt Ülsever’in HACI romanı, Hanefe Avcı tarafından sızdırılan belgelerle yazıldı.
Bu iddia geçen hafta Cüneyt Ülsever’in sinirlerini ayağa kaldırdı.
İddia sahibi Taraf’tan Mehmet Baransu’ydu...
CNN Türk’te Medya Mahallesi programına çıkan Ülsever, hodri meydan deyip Baransu’dan "ispat" istedi.
O "ispat yazısı" da bugün geldi.
Mehmet Baransu, Taraf’taki köşesinde "Hacı" romanına konu olan belgenin Cüneyt Ülsever’e nasıl ulaştırıldığının ayrıntılarını yazdı.
Baransu’nun iddiasına göre gizli belgeler, İstihbarat Daire Başkanlığından çalındı. Sonra da Hanefi Avcı’nın talimatı ile Komiser E. tarafından Cüneyt Ülsever’e verdi.

Mehmet Baransu, olayın ayrıntısını şöyle yazdı:

"Ülsever’in Hacı romanında yer alan bilgilerin arkasındaki isim komiser E’ydi. (Soy ismini Ülsever çok iyi biliyor.) Komiser E, Çevik Bir’in yanı sıra ABD’yle yakın ilişkiler içersinde bulunan aynı zamanda da silah ticaretiyle uğraşan Aydan Kozluca’yı, namı diğer Aydan Kodaloğlu’nu takip ettiren kişiydi. Geçen haftaki yazımı okuyanlar bilir, hizmetçisi vasıtasıyla Kodaloğlu’nun bilgisayarındaki tüm bilgileri alan emniyetçi E, bu bilgileri bir dosya haline getirmişti.

DOSYAYI ÇALDILAR

Hakkında hiçbir işlem yapılmayan dosya İstihbarat Daire Başkanlığı arşivine kaldırıldı. Ancak dosya bir müddet sonra arşivden alındı. Daha doğrusu çalındı.
Devlet arşivinden, özel bir ismin arşivine transfer oldu. Arşivdeki dosyada Hacı romanına temel teşkil eden bilgilerin yanı sıra Aydan Kodaloğlu’nun Abdullah Öcalan’ın avukatı Selim Okçuoğlu ile akraba olduğunu gösteren belge ve bilgilerde bulunuyordu. Kürt Yahudisi olduğunu söyleyen Kodaloğlu’nun konuşmaları da bu dosyada yer almıştı.

KOMİSER O DOSYAYI ÜLSEVER’E BİZZAT GÖTÜRDÜ

Dosyada çok büyük emeği olan komiser E. tanıştığı . gazeteci Cüneyt Ülsever’e bu bilgileri verdi. Hatta komiser bu dosyayı Ülsever’e vermek için Ankara’dan İstanbul’a bizzat kendisi geldi. Dosyayı verirken, Ülsever’den isteği, Kodaloğlu’nun yaptığı yazışmaların içeriğini değiştirmeden kitapta kullanmasıydı.
Bu sayede kadına "hakkında herşeyi biliyoruz" açık mesajı verilecekti. Yazışmaların içeriği değiştirilmeden romanda kullanıldı. Kodaloğlu özel bilgilerini, yazışmalarını bir ’romanda’ görünce şoke oldu.

EVİNE KONUK OLDU

Ülsever ile Emniyetçi E’nin ilişkisi bu olay sonrasında da uzun yıllar devam etti. Komiser E, Ülsever’in başka kitaplarına da konu oldu. İkili o dönem Taksim The Marmara Oteli ve Ülsever’in evinde buluşuyorlardı. Hatta Ülseverler’in Edirne Enez Saros Körfezi’ndeki yazlığında komiser E, eşi Ş, misafir de olmuştu.