DEVA ile Gelecek Partisi’nin birleşme girişimleri sonuçsuz kaldı! ‘Cumhurbaşkanlığı’ engeli…

Gelecek ve DEVA partileri arasındaki birleşme girişimleri sonuçsuz kaldı. İddiaya göre Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ‘Cumhurbaşkanlığı adaylığı’ ısrarı nedeniyle birleşme olumsuz sonuçlandı.

Gelecek Partisi ile DEVA Partisinin bir süredir devam eden birleşme çabaları Ahmet Davutoğlu’nun ‘Cumhurbaşkanlığı adaylığı’ ısrarından dolayı olumsuz sonuçlandığı öne sürüldü. Gelecek Partisi lideri Davutoğlu geçtiğimiz günlerde katıldığı bir yayında “Bir partinin genel başkanı, diğer partinin ismi ve logosuyla buluşsun ve onun başına geçsin” şeklindeki birleşme teklifine karşılık DEVA Partisi kurullarından “Birleşme gündemi olmaksızın bir grup kurma yönünde” karar çıktığını söylemişti.

Davutoğlu’nun bu açıklamasına DEVA cephesinden cevap geldi. Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İdris Şahin, mutabakata varılamamasının sorumlusunun kendileri olmadığını belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şahin, iki parti arasında birleşmeyi hedefleyen görüşmelerin ağustos ayı ortasında, her iki genel başkanın bilgisi dahilinde oluşturulan komisyonların çalışmaları ile başladığını belirterek “Komisyon çalışmaları ve genel başkanlar arasında yapılan görüşmelerde birleşme hususunda mutabakata varılamamasının en önemli nedeni cumhurbaşkanı adayının baştan belirlenmesi ve ilan edilmesi konusundaki ısrar olmuştur. İki partinin birleşmesi hususunda bu nedenle ilerleme sağlanamaması üzerine geniş tabanlı TBMM’de bir grup kurulmasını hedefleyen bir çalışmanın başlatılması DEVA Partisi tarafından önerilmiştir” dedi.