DEMİRTAŞ'TAN MEDYAYA VİCDAN ÇAĞRISI!

Gazeteciler Cemiyeti'nde bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Demirtaş, medya temsilcilerine seslendi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti'ye muhalefet eden bütün kesimlerin, Başbakan'ın talimatıyla hedefe konulduğunu öne sürerek, medya temsilcilerine seslendi.

Demirtaş, "BDP'ye yönelttiğiniz her saldırı, yaklaşık 10 milyonluk bir vatandaş kitlesini hedefe koymuş anlamına gelir. Sadece bu 10 milyonu değil vicdanlı bütün vatandaşları karşınıza almış olursunuz. Türkiye'yi duygu düzeyinde giderek parçalamış, bölmüş olursunuz. Bunlar tehlikeli şeylerdir" dedi. "Bu tür kara ve kirli propagandalara karşı sesimizi daha da yükselteceğiz" diyen Selahattin Demirtaş, Pazar günü Kadıköy'de düzenleyecekleri miting için katılım çağrısı yaptı.

Gazeteciler Cemiyeti'nde bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Demirtaş, konuşmasında hükümete yüklendi. Demirtaş, "Partinin bütün kademelerine yönelik bir tutuklama furyası, yaklaşık 3 yıldır kesintisiz bir şekilde devam ediyor.

Bizimle dayanışma içerisinde olan, Türkiye'de demokrasi ve özgürlük mücadelesine karşı vicdanlı yaklaşan bütün çevreler de hedefe konulmuş durumda. AKP'ye muhalefet eden bütün kesimler, Başbakan'ın talimatıyla hedefe konuluyor. İçişleri Bakanı'nın, bakanların açıklamalarıyla siyasi operasyonlara tabi tutuluyor. Bütün bunlar hukuki süreç adı altında mahkemeler eliyle yürütülüyor. Bu nedenle biz bu süreci bir yargısal süreç olarak tanımlamıyoruz, bunlar düpedüz darbedir. Darbe yapmak için illa tankla, topla sokağa çıkmak gerekmiyor. Böyle de darbe yapılıyor. Siyasi partilere karşı bu şekilde kanunları alet ederek darbe yapılabiliyor. Bunu BDP olarak uzun süreden beri yaşayarak görüyoruz" dedi. Medya temsilcilerine yüklenen Selahattin Demirtaş, "Medyadan bir ricada bulunuyoruz, lütfen vicdanlı davranın. Eleştirilecek yönlerimiz mutlaka vardır. Her zaman eleştiriye açık olacağız, bugüne kadar hiçbir şekilde eleştiriye karşı tahammülsüz davranmadık ama Başbakan'a yaranma uğruna BDP'ye yönelik haksız, vicdansız saldırı kampanyasından vazgeçin. BDP'ye yönelttiğiniz her saldırı, yaklaşık 10 milyonluk bir vatandaş kitlesini hedefe koymuş anlamına gelir. Sadece bu 10 milyonu değil vicdanlı bütün vatandaşları karşınıza almış olursunuz. Türkiye'yi duygu düzeyinde giderek parçalamış, bölmüş olursunuz. Bunlar tehlikeli şeylerdir. Bu tür kara ve kirli propagandalara karşı sesimizi daha da yükselteceğiz" diye konuştu.

Alanları ve meydanları kullanacaklarını ifade ederek, 20 Kasım Pazar günü Kadıköy'de miting gerçekleştireceklerini belirten Demirtaş, şunları söyledi:

"Başlattığımız kampanyalarla bütün bu linç kampanyasını, siyasi darbe operasyonlarını tersine çevireceğiz. Er veya geç bu ülke kendi barışına kavuşacaktır. Türkiye temel bütün sorunlarını çözecektir. Akan kan da duracaktır. Kardeşçe hep birlikte bu ülkede yaşayacağız ama bu yolu kısaltmak hepimizin elindedir. Ortak çaba, ortak mücadele bu yolu kısaltacaktır. Bu nedenle bütün demokrasi güçlerinin bir arada bu mücadeleyi yürütmesi, bu yolun kısalması açısından elzemdir. Bugün Türkiye'de muhalefetin kendi içindeki bu duyarlılığı, el ele omuz omuza mücadelesi bizlere güç veriyor. Biz hep birlikte bu ülkeye demokrasi ve barışı getireceğimize olan inancımızla çabamızı sürdüreceğiz. Pazar günü Kadıköy Meydanı'nda sesimize ses katmalıdır. Çok büyük bir miting gerçekleştireceğiz. En küçük bir gerginliğin yaşanmaması için bizler de en üst düzeyde tedbirler alacağız."