Demirören Medya Grubu’ndaki ayrılık resmileşti! ‘Kendi isteğimle’ vurgusu dikkat çekti…

Demirören Medya Grubu'nda geçtiğimiz hafta kulislere yansıyan üst düzey ayrılık bugün itibariyle resmileşti. Celal Korkut, vedasını ekibe attığı maille duyururken ‘kendi isteğimle’ vurgusu ise dikkat çekti.

Türkiye'deki medyanın büyük bölümünü kontrolü altında tutan Demirören Medya Grubu bünyesindeki DHA’daki üst düzey ayrılık resmileşti. MedyaRadar’ın özel haberine göre Polis-Adliye muhabirliğiyle başladığı 46 yıllık gazetecilik hayatının 33 yılında yöneticilik yapan Celal Korkut, ekibe gönderdiği maille emekli olduğunu duyurdu ve veda etti. Celal Korkut’un mailinde ‘kendi isteğiyle emekli olduğunu vurgulayarak DHA’dan ayrıldığı belirtmesi’ ise dikkatlerden kaçmadı.

“HAKKINIZI HELAL EDİN…”

Celal Korkut, ‘Veda’ başlıklı mailinde şu ifadeleri kullandı:

“Çok değerli çalışma arkadaşlarım, bugün itibariyle sizlere veda ediyorum. Kendi isteğimle emekli oldum ve DHA'dan, sizlerden ayrılıyorum. 5 Mart 2021 tarihinden bu yana birlikte çok güzel işlere imza attık. Güzel günler yaşadık, depremde Hatay muhabirimiz İzzet Nazlı ve ailesinin acısını birlikte yaşadık.

İş sırasında kırgınlıklar yaşamış olsak da hepsi geride kaldı. Hepinize, tüm çalışma arkadaşlarınıza ailelerinizle birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu aynı zamanda başarılarla dolu günler diliyorum.

Hakkınızı helal edin, benden yana varsa da hepinize helal olsun.”

ROJDA ALTINTAŞ KULİSİ GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞMÜŞTÜ

MedyaRadar, geçtiğimiz hafta Celal Korkut’un vedasına dair detayları ilk kez gündeme getirmiş ve söz konusu ayrılığın Celal Korkut’un ‘Rojda Altıntaş’ sürecini iyi yönetememesi nedeniyle gerçekleştiğini duyurmuştu.

CELAL KORKUT KİMDİR?

1978’de bugünkü adıyla Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi 2. sınıfta okurken Hürriyet gazetesinde stajyer olarak mesleğe başladı.

Stajdan sonra polis adliye muhabiri olarak devam etti. Yıllarca polis adliye muhabirliği yaptıktan sonra önce İstihbarat Şef Yardımcılığı sonra İstihbarat Şefi ve en son İstihbarat Büro’da olmak üzere 43 yıl Hürriyet gazetesinde çalıştı. Ardından ise 2021 yılın gelen Genel Müdürlük teklifi ile DHA’ya transfer oldu.