Cübbeli Ahmet’in hedefinde Demirören ve Davutoğlu var! ‘Tavsiyede bulunacak kadar ileri gitmiştir…’
Cübbeli Ahmet, Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik’i Patrik Bartholomeos ile görüşmesi ve yazısı nedeniyle eleştirdi.
Hürriyet Gazetesi’nde 20 Ağustos tarihinde Ukrayna Ortodoks Kilisesi adına Avukat Robert Amsterdam’ın İstanbul Rum Ortodoks Patrikhanesi’ne yazdığı mektup yayınlandı. Mektupta “Ekümenik” ifadesinin yanı sıra FETÖ darbe girişiminden “ihtilal” diye bahsedildi.
Cübbeli Ahmet Hoca lakabıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ise bugün sosyal medya hesabından bir bildiri yayınladı.
HEDEFİNDE HAKAN ÇELİK VAR
Demirören grubuna bağlı Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik’i eleştiren Cübbeli, “Hakan Çelik gibi Türk geçinen bazı yazarlar tarafından; Heybeliada’da Patrikhâne’ye bağlı Ruhban Okulu’nun açılması gerektiği, Ortodoks din adamlarının yetiştirilmesine izin verilmesi lâzım olduğu, Ekümenikliğin tehlike olarak görülmemesi gerektiği ve bunların tehdît olarak gösterilmesinin yanlış olduğu yazılabilmektedir. Demek ki bunlar 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı dille kutlarken gerçek mânâda kimlere karşı yapıldığını ve düşmanlarımızın kat kat büyük kin ve nefretle dolu olarak vatanımıza göz dikmiş vaziyetlerini anlayamayacak kadar ferâsetsiz veya anladığı halde hakkı tersine çevirecek kadar millî şuura bîgâne kalmış kimselerdir” dedi.
Cübbeli Ahmet şunları kaydetti:
“Posta Gazetesi’nin Ankara temsilcisi olup CNN’de ve TRT’de program yapan bu kişi yazısının sonunda ise gittiği bütün ülkelerde Türkiye’nin aleyhinde faaliyetlerde bulunan Patrik Bartholomeos ile görüştüğünü ve önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek, Patrikhâne’nin dînî, kültürel ve bilimsel başlıklı bazı faaliyetleri hakkında notlar aldığını naklettikten sonra bunların özetini paylaşarak, ezelî düşmanımız olan Yunan gâvurunun kendisine istiklal vermek istediği Patrikhane’nin sinsi faaliyetlerinin reklamını ballandıra ballandıra yapabilmiştir.
Bence 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamanın en büyük mânâ ve ehemmiyeti içimizde bulunup bu şekil yazılarla insanları düşmanlarımıza hoşgörülü bakmaya davet eden kişilerin uyarılması hakkında ve bu gibi önemli görevlerden alınmaları hususunda faaliyetler başlatmaya vesîle kılınmasıdır.
Ayrıca yazısında Ruhban Okulu açılmadığı için yurtdışından ithal edilecek papazların vize başvurularına hâlâ cevap verilmediğinden yakınarak Türkiye’ye gelecek Ortodoks papazların işlemlerinin çabuklaştırılması hususunda iç işleri ve dış işleri yetkililerine tavsiyede bulunacak kadar ileri gitmiştir.”
AHMET DAVUTOĞLU DA HEDEFİNDEYDİ
Patrik Bartholomeos, memleketi Gökçeada’da (İmroz) bulunduğu sırada, 17 Ağustos 2024 Cumartesi günü, eski başbakan ve Gelecek PartisiGenel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu, kızı ve çalışma arkadaşlarıyla birlikte ikametgahında kabul etti.
Patrik, Ahmet Davutoğlu ve beraberindekiler için bir kahvaltı verdi. Kahvaltı sırasında güncel konular üzerine ve özellikle, Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden açılması gibi İstanbul Rum Patrikhanesi’ni ilgilendiren konular üzerinde durulduğu ifade edildi. Ayrıca Yunanistan-Türkiye ilişkilerinin gidişatı hakkında görüş teatisinde bulunuldu.
Cübbeli Ahmet, bu konuya da değinerek şunları söyledi:
Yakın zaman önce yine İslamî çevrenin eski başbakanlarından birinin Gökçeada’da Bartholomeos ile kahvaltılı toplantılar yaptığına şahit olduk.
Bu zat eğer Bartholomeos ile görüşmesinde: “Sen bu Ekümenik projelerinden vazgeç, sen burada kaymakamlığa bağlı bir vatandaşsın, dolayısıyla vatanına sâdık ol, hâinlik yapma” diyebildiyse kendisine helâl olsun! Yok eğer: “Sizin de sorunlarınızın farkındayız, böyle olmaması lazım” şeklinde müsâheleli bir yaklaşımda bulunduysa yazıklar olsun!
Kendisi görüşmenin içeriğini, Ekümeniklik Projesi ve Ruhban Okulu’nun tekrar açılması hakkındaki görüşlerini kamuoyuna şeffaf bir şekilde açıklamadığı sürece bu toplantı kendisi hakkında bir şâibe olarak tarihe geçecektir.
Bu aralar Patrikhâne’ye ait Ekümeniklik Projesi’nin ve Trabzon’daki Pontus hayalinin tekrar hortlatılmak istendiği aşikârdır ama namazlı abdestli geçinen bazılarının Ruhban Okulu’nun açılmasına olumlu baktığını açıklaması mânidardır.”