CHP'li belediyeye 5 milyonluk fatura! Şevval Sam'ın konser ücreti tartışma yarattı!

CHP’li Konak Belediyesi, 29 Ekim konseri için Şevval Şam'a ödeyeceği paraya tepki yağıyor. MedyaRadar, belediyeye fatura kesen o şirketin izini sürdü. Sermayesi sadece 100 bin lira olan şirketin faaliyet alanları bir hayli geniş tutulmuş.

MedyaRadar’ın haberine göre, Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile yapılan anlaşmaya göre, ünlü sanatçı Şevval Sam, 29 Ekim günü Karantina Meydanı'nda düzenlenecek konserle İzmirlilerle buluşacak. Ancak, sanatçının iki saatlik sahne performansı karşılığında talep ettiği ücretin yüksekliği, belediyenin bu kararıyla ilgili tartışmaları alevlendirdi. Skandalı Tolgahan Erdoğan X hesabından duyurdu. Erdoğan'ın aktardığına göre 4 Ekim 2024’te yapılan anlaşmada Şevval Sam'ın kaşe bedeli olarak CHP'li belediyeden 5 milyon 300 bin lira ödeme alacağı iddia edildi. Ancak konser ücretine, İzmir'in Konak ilçesinde ihmalden kaynaklı elektrik çarpması sonucu iki kişinin hayatını kaybetmesi ve Konak Belediye Başkanı Mutlu'nun belediyenin borçlu olduğuna yönelik açıklamaları sosyal medyada hatırlatılarak tepki gösterildi.

SERMAYESİ SADECE 100 BİN LİRA…

Konak Belediyesi’ne 5 milyon 300 bin TL’lik faturayla gündeme gelen Vigor Sanat isimli şirket Etiler Nispetiye Caddesi’nde bulunuyor. Şirketin bu kadar yüksek kaşe kesmesine rağmen sermayesi ise sadece 100 bin lira. 2014 tarihinde kurulan şirketin yönetiminde Serdar Akkaya bulunuyor. Bugüne kadar sürekli CHP'li belediyelerle çalışan Akkaya aynı zamanda Şevval Sam’ın Harbiye Açıkhava konserini de organize ettiği ortaya çıktı.

Şirketin faaliyet alanları ise şöyle:

‘’internette web sayfası oluşturulması, web sayfasında reklam gösterimleri, elektronik ortamda alışveriş merkezleri oluşturulması, elektronik ortamda ticaret yapılması ve ödeme sistemleri oluşturulmasına dair hizmetlerin sunulması, tanıtımı, pazarlaması, satımı ve satılan hizmet ve ürünlerle ilgili olarak internet son kullanıcısı da dahil olmak üzere kurumsal ve bireysel müşterilere fatura kesilmesi 3.13 Konusu ile ilgili mevkute ve dergi gibi süreli yayıncılık yapmak, gazete ve dergi yayınlamak, her türlü reklam ve ilancılık hizmetleri vermek.’’