CHP'de ‘Cengiz Kurtoğlu’ açılımı! Belediyenin iflasını göbek atarak kutluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçimleri öncesinde düzenlenen mitinglerini Cengiz Kurtoğlu'nun ‘Duyanlara duymayanlara’ şarkısını sözleriyle bitiriyordu. AKP’de dillere pelesenk olan ‘Beraber Yürüdük’ şarkısının yerini Cengiz Kurtoğlu'nun ‘Duyanlara Duymayanlara’ aldı. Adeta AKP’nin seçim maskotu olan Kurtoğlu’na CHP’li belediyeler sahip çıktı. Borç batağına rağmen karpuz, börek festivalleri yapan belediyeler son kuruşları da Kurtoğlu’na verdiler.

Tekirdağ Marmaraereğlisi Belediyesi’ne iş yapan Erdoğan Demir, Kocaoğlu Yapı ve Resul Taş İmalat, alacaklarını tahsil edemeyince soluğu mahkemede aldı. 500 milyon TL’ye yakın borcu olan belediyenin neredeyse kalem-kağıt parasına muhtaç. Marmaraereğlisi İcra Dairesi, borçlarını ödeyemeyen belediyenin kupon arazisinin icradan satışa çıkardı. 15 bin metrekarelik villa arazili arazi için belirlenen muhammen bedel 97 milyon TL oldu. Satıştan gelecek paranın tamamı borçlara dağıtılacak.

NASIL OLSA ARSADAN PARA GELECEK!

Tekirdağ'ın 30 bin nüfuslu yazlıklarıyla ünlü ilçesinin iflası Beyaz Saray’ı andıran belediye hizmet binasının yapılmasıyla başladı. Günlerce belediye binasıyla haber olan bu şirin ilçeyi yönetmeye talip olanlar borçlara aldırış etmeden kamunun parasını eğlenceye harcamaya devam ediyor. Beyaz Saray’ın bahçesinde evlenerek ‘Halkın Başkanı’ mertebesine ulaşan Mustafa Onur Bozkurter de onlardan biri oldu. Bozkureter, 18 Ağustos’ta düzenlenen Karpuz Festivali’nde ‘Duyanlara Duymayanlara’ şarkısıyla kurtlarını döküp göbek attı. 31 Mart seçimlerinden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’la neredeyse her gün bir ile giden Cengiz Kurtoğlu, seçimlerden sonra adeta CHP’li belediyelerin festivallerinin aranılan sanatçısı oldu. Kasasında bir kuruş bile parası olmayan belediyenin Cengiz Kurtoğlu’na parayı nasıl ödediği ise gizemini koruyor. Bitmedi. Bu konserle yetinmeyen Bozkurter, geçtiğimiz hafta da ‘Balık Avı Sezon Açılış Festivali’ etkinliği yaptı. Konser etkinliğinin de olduğu festivale katılan 4 bin kişiye balık-ekmek dağıtıldı.

KURTOĞLU HELALLEŞMESİ!

31 Mart seçimlerinden sonra MedyaRadar’da ‘Kulis Haber’ olarak yayınlanan Polat Yağcı haberim büyük ses getirmişti. Üst düzey bir AK Partili, o görüşmede Polat Yağcı ile onun menajerlik şirketine bağlı olan Cengiz Kurtoğlu ve Orhan Gencebay gibi isimlerin yerini artık halkta karşılığı olan sanatçıların almasını söylemişti. Bu açıklama sanırım CHP’de karşılık buldu. Herkesle helalleşen CHP, bir anlamda Cengiz Kurtoğlu’yla da helalleşiyordu. MHP’den CHP’ye geçen Silivri Belediyesi, Börek Festivali’nde Cengiz Kurtoğlu’nu sahneye çıkardı. Bitmiyordu. CHP'li Uşak Eşme Belediyesi de 25 Ağustos'ta düzenlenen ‘26’ncı Uluslararası Eşme Turistik Kilim Festivali’ etkinliğinde de Cengiz Kurtoğlu sahne aldı. ‘Duyanlara Duymayanlara’ şarkısı bu festivallerde söylendi mi bilinmez ama bilinen bir gerçek var ise o da Kurtoğlu’nun daha çok CHP’li belediye festivallerinde sahne alacağı.

ERDOĞAN'LA SİYASİ ÇİZGİSİ DEĞİŞTİ!

80'li yıllara damga vuran fantezi taverna müziğinin en önemli seslerinden Cengiz Kurtoğlu, 2010 yılında AKP de siyaset yapmak istediğini açıkladı. O tarihlerde AKP Grup Toplantısına katılan Kurtoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la ayaküstü görüşerek, İstanbul'dan milletvekili olmak istediğini söylemişti. Cengiz Kurtoğlu, yıllarca ailesinin ve kendisinin CHP'ye oy verdiğini, Başbakan Erdoğan'ın parti kurmasıyla siyasi tercihinin değiştiğini, 'Ben kendisinin yüreğini seviyorum' diyen Kurtoğlu, 'İstanbul'dan milletvekili adayı olma isteğimi Başbakan'a ileteceğim. Kendisiyle önümüzdeki haftalarda bir görüşmem olacak. Burada siyasette yapabileceklerimle ilgili kendisine bir sunum yapacağım' diye konuşmuştu.