CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NA TV GENEL YAYIN MÜDÜRÜNDEN TEPKİ!

Ulusal bir kanalın genel yayın yönetmeni, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına tepki gösterdi!

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na bir tepki de Su TV Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Özdemir’den geldi.

Özdemir, Kılıçdaroğlu’nun açıklamasıyla birlikte CHP’nin yeni politikasının kimlikleri inkar üzerine kurulduğunun belli olduğunu söyledi.

Özdemir, 2011 seçimlerinde CHP’nin Alevi oyları açısından hayalkırıklığı yaşacağını ifade etti. Özdemir’e göre, Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olmasındaki hedefin Alevi kimliğiyle öne çıkarak referandumda hayır oylarının yükselmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Özdemir şöyle konuştu:

“Devlet, ‘Alevilerin oyunu 2011 seçiminde nasıl muhafaza ederim’ dedi. O da Alevi kimlikli biriyle olmalıydı. Aleviler üzerinden CHP’nin ömürünü uzatmayı hedeflediler. Bir Türkmen Aleviliği profili çizilmektedir. Kılıçdaroğlu ısrarla kendini bu Türkmen Aleviliği’ne almaya çalışılıyor. Yani ben Kürt değilim ben Türkmenim. Bugüne kadarki Alevilikle ilgili açıklamalar bunu gösteriyor. Aleviler, AK Parti hükümeti Alevi açılımı yapıyor, CHP’den bu açılımın önünde engel oluşturmasını değil önünde söylemlerde bulunmasını bekliyorlardı. Bu söylemde de bulunmadı. Bunu bulunmayacağını da belirtti. Anamuhalef partisi lideri inkarı seçmiştir.”