CHEP Türkiye Genel Müdürü Aktekin:
- "Türkiye'deki yatırımlarımız için 75 milyon lira sermaye artırımına gittik. 2017 yılında Türkiye'de 10 milyon paletlik dolaşım ağına ulaşmayı planlıyoruz"
TRABZON (AA) - Dünya çapındaki şirketlere palet üreten ve palet havuzlama hizmeti sunan Avustralya kökenli CHEP'in Türkiye Genel Müdürü Şafak Aktekin, Türkiye'deki yatırımları için 75 milyon lira sermaye artırımına gittiklerini belirterek, "2017 yılında Türkiye'de 10 milyon paletlik dolaşım ağına ulaşmayı planlıyoruz." dedi.
Aktekin, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, CHEP'in 2009 yılından itibaren Türkiye pazarına hizmet verdiğini ifade ederek, ulaşım ağının genişliği ile Türkiye'nin dört bir yanına ulaştıklarını söyledi.
CHEP'in paylaşım ve yeniden kullanıma dayalı sürdürülebilir iş modelinde, kiralanan paletlerin kullanım sonrası toplanıp düzenli bakım ve onarımdan geçirilerek tekrar hizmete sunulduğunu belirten Aktekin, "Tasarruf oranlarını artıran ve tedarik zinciri yönetimini baştan sona yeniden şekillendiren bu hizmetin Türkiye pazarı içindeki tek sağlayıcısı olan CHEP, yaklaşık 8 yıldır hızlı tüketim ürünleri, gıda, içecek ve perakende sektörleri için operasyonlarını sürdürüyor. Türkiye genelinde 7 milyon paletlik dolaşım ağına sahip olan şirketimizin, Anadolu'nun farklı illerinde konumlandırılmış 16 servis merkezi bulunuyor. İzmir, Adana, Ankara, Konya ve İstanbul'da ise bölge müdürlükleri ile hizmet veriyor. CHEP'in 15 binden fazla toplama noktası ve hızlı tüketim ürünleri, gıda, içecek, perakende gibi farklı sektörlerden 140 müşterisi bulunuyor." ifadelerini kullandı.
Aktekin, CHEP'in iş ortaklarına sunduğu hizmetleri anlatarak, "Yüksek kalite standartlarındaki sağlam paletlerimiz, iş kazalarını önleyip ürün hasarını da azaltıyor. Yapılar araştırmalara göre, yarım paletler, ürünlerin bulunabilirliğini ve çapraz satış imkanını artırıyor. Mağaza içinde rafa ürün yerleştirmeye ayrılan zamanda yüzde 80'e, paletten ürün toplama maliyetlerinde ise yüzde 25'e kadar azalma sağlıyor." diye konuştu.
Şirketin, sürdürülebilir iş modeli, yenilenebilir malzeme tedariki ve sıfır atık ilkelerini desteklediğine dikkati çeken Aktekin, şunları kaydetti:
"Paletlerimiz, sertifikalı sürdürülebilir orman ürünlerinden üretiliyor. Ekipmanlar kullanım sonrası toplanıp bakım ve onarımları yapılarak diğer paletlerden çok daha uzun ömürlü hale getiriliyor. Bu sayede doğal kaynaklar korunuyor. Paletler, yüzde 100 geri dönüştürülebiliyor. 2016 yılında ekipmanların kiralama yöntemiyle yeniden kullanılması sayesinde Türkiye'de 442 ton atığı azalttık. Ekipmanlarımızı kiralayarak yeniden kullanılmayı tercih eden iş ortaklarımız sayesinde karbon emisyonu 2016 yılında Türkiye'de 5 bin 390 ton azaltıldı. Sürdürülebilir iş modeli sayesinde ise yine geçen yıl ülkemizde 4 bin 492 ağaç kurtarıldı."
Aktekin, Türkiye'de 140 müşteri sayısına ulaştıklarını kaydederek, "Türkiye'deki yatırımlarımız için 75 milyon lira sermaye artırımına gittik. 2016 yılında yüzde 24 büyüme sağladık. 2017 yılında Türkiye'de 10 milyon paletlik dolaşım ağına ulaşmayı planlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.