Chelsea, Premier Lig'e damga vurdu

İngiltere Premier Lig'de eylül ayının menajeri Chelsea'den Enzo Maresca seçilirken, Cole Palmer da ayın futbolcusu ödülüne layık görüldü.

Premier Lig'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Chelsea'nin menajeri Enzo Maresca geçtiğimiz ayın en iyi menajeri seçilirken, Brighton maçında kaydettiği 4 golle yıldızlaşan Cole Palmer ise ayın futbolcusu ödülüne layık görüldü.

Maresca, Ekim 2021'de Thomas Tuchel'den bu yana bu ödülü kazanan ilk Chelsea menajeri oldu.

44 yaşındaki isim, Mikel Arteta, Unai Emery, Marco Silva ve Arne Slot'un yer aldığı beş kişilik listenin başında yer alarak halktan gelen oylarla uzmanlardan oluşan bir ekibin oylarının birleştirilmesi sonucunda ödüle layık görüldü.

Palmer ise geçen ay Premier Lig'de 4 maçta 5 gol attı ve 1 asist yaptı. İngiliz oyuncunun gollerinden dördü Brighton & Hove Albion'a karşı oynanan maçta yalnızca 21 dakikada geldi. Palmer böylece Premier Lig tarihinde bir maçın ilk yarısında dört gol atan ilk oyuncu oldu.

Brighton'a karşı sergilediği inanılmaz performansın yanı sıra Palmer, Crystal Palace ile 1-1 berabere kalınan maçta bir asist ve West Ham United'a karşı 3-0 kazanılan maçta da bir gol üretti.