CEM KARACA'NIN SÜRGÜNDEKİ AŞKI HAYATINI KAYBETTİ!..

2004´te hayatını kaybeden Cem Karaca´nın Almanya´daki 10 yıllık `sürgün hayatında´ birlikte yaşadığı Savrun Barı, İstanbul´da bir otelde ölü bulundu.


2004 yılında kalp ve solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden ünlü şarkıcı Cem Karaca´nın 12 Eylül 1980 sonrası Almanya´daki 10 yıllık `sürgün hayatında´ birlikte yaşadığı, eski başbakanlardan Adnan Menderes´in doktoru Sedat Barı´nın kızı Savrun Barı, önceki gün İstanbul Beyoğlu As Oteli´deki odasında ölü bulundu.


Gelen pis kokular üzerine odaya giren otel personeli, Savrun Barı´nın cansız bedeniyle karşılaştı. Yaklaşık 4 gün önce öldüğü belirlenen Savrun Barı´nın cenazesi Taksim İlkyardım ve Araştırma Hastanesi´ne kaldırıldı. Savrun Barı´nın ölümü polis kayıtlarına `şüpheli ölüm´ olarak geçti.1957 yılında Almanya´ya yerleşen Savrun Barı, 1971 senesinde bu ülkedeki bir televizyon kanalında çalışmaya başlamıştı.


DUYARLI BİR İNSANDI
12 Eylül 1980 darbesinin ardından Almanya´ya giden Cem Karaca ile 1983 yılında ilişki yaşamaya başlayan Savrun Barı, ünlü şarkıcıyla 1993´e kadar birlikte olmuştu. Son yıllarda kendisini İstanbul Cihangir´deki tarihi eserleri kurtarmaya adayan Savrun Barı, kaçak yapılara karşı hukuk mücadelesine başlamıştı. Bölgede yapılan kaçak yapıların yıkılması ve tarihi eserlerin korunması için çok sayıda dava açan Barı´nın girişimiyle bölgedeki tarihi bir sarnıç da kurtarıldı.
Sosyal olaylar karşısında da duyarlı olan Barı, Mor Çatı Beyoğlu Şubesi´nde de çalışmalar yapıyordu.

Hayati ARIGAN/AHT