ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDEKİ İNTERNET SOFRASINDA NELER KONUŞULDU?

Abdullah Gül, Çankaya Sofrası'nda sosyal medyayı en etkin kullanan isimleri ağırladı. Davetlilerden Habertürk yazarı Rahşan Gülşan, izlenimlerini anlattı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli kesimlerden pek çok ismi davet ederek görüş alışverişinde bulunduğu ''Çankaya Sofrası''nda bu kez, kendisinin de aktif olarak kullandığı sosyal medyadan temsilcilerini ağırladı.

Çankaya Köşkü'nde yaklaşık iki saat süren basına kapalı yemeğe, Habertürk gazetesi yazarı Rahşan Gülşan, ntvmsnbc.com Yayın Yönetmeni Ahmet Yeşiltepe, Radikal gazetesi yazarı Serdar Kuzuloğlu, Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Polat, Star gazetesi yazarı Hakim Türkmen ve sosyal medya uzmanı Zorluhan Zorlu katıldı. Habertürk ekranlarında konuşan Rahşan Gülşan, Çankaya'daki davetin içeriğini ve izlenimlerini canlı yayında paylaştı.

GÜL HAKARET EDENLERİ BLOKLUYOR

Sosyal medya araçları ve internet üzerinden paylaşılan verilerin güvenliğinin de ele alındığı yemekte Cumhurbaşkanı Gül, ülkelerin bu konularla ilgili gerekeni yapması gerektiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sosyal medyada eleştirenleri değil hakaret edenleri blokladıklarını da söyledi.

CUMHURBAŞKANLIĞI DÜZEYİNDE CİDDİYE ALINIYOR

Habertürk Yazarı Rahşan Gülşan, izlenimlerini şöyle anlattı:

"Müthiş yemekler hazırlanmıştı ama konuşulanlar da müthişti. Sosyal medyayı Cumhurbaşkanı'nın ciddiye alması, bizim gibi konvansiyonel medyadan isimlerle birlikte Beyinsiz Adam gibi bir sosyal medya kullanıcısının da ağırlanması müthiş bir şey. Abdullah Gül daha çok konuşmak yerine bizi dinledi. Devletin alması gereken tutumu, çözülmesi gereken sorunları dinledi. Kendisinin sosyal medya kullanımı ile ilgili de bir şeyler de söyledi. Bütün bu yemek sosyal medyanın Cumhurbaşkanlığı seviyesinde ciddye alındığını gösterdi.

GÜL DE 'MENTION' ATACAK MI?

Gül, 'Cumhurbaşkanı olmasaydım birçok insanı takip etmek isterdim' dedi. Kimseye cevap da yazmıyor. Ama yavaş yavaş insanlara cevap vermeye (mention) ikna olmuş gözüküyor. Devletin sosyal medyada hukukunun yetersiz kaldığından rahatsız. Sosyal medyanın gelişmesi gerektiği fikrinde. Tweet'lerini tamamen kendisinin yazdığını söylüyor. Fotoğrafları çok uzun inceliyormuş. Seçtiği fotoğraflara özen gösteriyor.

Gül, sosyal medyadaki güvenlik açıklarının giderilmesi gerektiğini söyledi. Bunun dışında Abdullah Gül biraz da kadınların işgücüne bir şekilde katılması gerektiğini söylüyor. Gül'ün internet ve teknolojiyi yakından izlediği gözüküyor. "