Candan kardeşler davasında tanığa tepki: 'Böyle saçma şey mi olur'

Bahar Candan tanık Sinan Damgacı'ya "Kendisini dolandırdım mı, şikayetçi mi?" diye sordu. Damgacı'nın "Bu dolandırıcılık sisteminin içindeyse şikayetçiyim" yanıtı üzerine Candan tanığa tepki gösterdi.

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından haklarında başlatılan soruşturma kapsamında Bahar Candan ve "Nihal Candan" olarak tanınan ablası Gülnihal Çiçek'in de aralarında olduğu 21 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

DHA'nın haberine göre, Küçükçekmece Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu bulunan Bahar Candan ile sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen ablası Nihal Candan katıldı.

Duruşmaya müşteki ifadelerinin dinlenmesinin ardından ara verildi. Verilen arada adliyeden çıkan Nihal Candan "Kardeşinizin tahliye olacağını düşünüyor musunuz?" sorularına tek eliyle kalp işareti yaparak cevap verdi. Candan gazetecilerin diğer sorularını ise yanıtsız bıraktı.

Daha sonra devam eden duruşmada Bahar Candan, tanık olarak dinlenen Sinan Damgacı'ya soru sordu. Candan "Sinan Bey konuşmasında 'Bahar Candan ve Nihal Candan’ın hiçbir şeyini görmedim' dedi. Sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi. Ben 1 yıldır cezaevindeyim. Kendisini dolandırdım mı? Bizden şikayetçi mi?" diye sordu.

Tanığın "Eğer bu dolandırıcılık sisteminin içindeyse şikayetçiyim" demesi üzerine Candan, "Böyle saçma şey mi olur?" ifadesiyle tepki gösterdi.

Duruşma sırasında Bahar Candan soru sorduğu sırada ablası Nihal Candan da konuşmaya dahil oldu. Candan, "Biz 'mış-muş'larla çok uzun süre ceza yattık" diye konuştu.

Mahkeme başkanı ise sanıklara "Şimdi sırası değil daha sonra size de söz hakkı vereceğim" dedi.

Nihal Candan ise mahkeme başkanından özür dileyip ağlayarak duruşma salonundan çıktı.