BURÇ KOLEJİ'NDEN MEDYA MÜFETTİŞİ'NE ''YILIN ÖZGÜN HABERCİLİĞİ'' ÖDÜLÜ!

Özel Burç Anadolu Meslek Lisesi tarafından düzenlenen, 'İletişim Ödülleri', 7'nci kez sahiplerini buldu

Özel Burç Anadolu Meslek Lisesi tarafından düzenlenen, ’İletişim Ödülleri’, 7’nci kez sahiplerini buldu. ’Yılın Fotoğrafı’ kategorisinde Anadolu Ajansı ödüle layık görüldü.

Bakırköy Polat Otel’de düzenlenen ödül töreninde konuşan Burç Eğitim Kurumu Genel Müdürü Mehmet Ali Gencer, fikri hür, vicdanı hür, Cumhuriyet’in anlamını kavramış, demokrat öğrenciler yetiştirdiklerini söyledi.

Gencer, ’Ulu Önder Atatürk, ’Basın bir milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma, ona doğru yolu göstermede, milletin muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte. Özetle bir milletin sabit hedefi olan, müşterek istikamette yürümesini teminde basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir’ ifadesiyle, medyanın genel anlamda, iletişim sektörünün, devletlerin varlığındaki, önemli yerini vurgulamıştır’ dedi. Bu önemden hareketle Burç Eğitim Kurumları olarak, Burç Anadolu İletişim Meslek Lisesinde, geleceğin, basın, medya sektörüne dinamik gençler yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Gencer, iletişim sektörünün en iyilerini belirlemek amacıyla, iletişim lisesinden 200 öğrencinin, 40 ilde yüz yüze yaptıkları anketlerle çok kapsamlı bir çalışma yaptıklarını ifade etti.

Gencer, ’Bu büyük çalışmada 8 bin anket yapıldı. 5 bin anket geçerli sayıldı. Bu alanda yüksek anket uygulaması, sektörde bir ilk olduğu için dikkat çekicidir. Gelecek yıl 8. İletişim Ödülleri’nde anket çalışmasını 81 ilde yaparak, yine bir ilke imza atmayı hedefliyoruz’ şeklinde konuştu.

- AA’YA ÖDÜL-

Konuşmaların ardından, 19 kategoride ödüllerin sahiplerine takdim edildiği törende, ’Yılın Fotoğrafı’ ödülüne Anadolu Ajansı layık görüldü.

1920 yılından beri Türkiye’nin haber kaynağı olan ajans adına ödülü alan, AA İstanbul Bölge Müdürlüğü Haber Müdürü Zeki Gümüş, Burç kolejlerinin, sıradanlığı yıkmaya çalıştığını belirterek, layık görülen bu ödülü, Anadolu Ajansının tüm dünyaya yayılmış çalışanları adına kabul ettiğini belirtti.

- DİĞER ÖDÜLLER-

Törende ’Yılın Köşe Yazarı’ ödülüne, Taraf gazetesinden Ahmet Altan layık görülürken, ’Yılın Aktüel Yazarı’ ödülü Vatan gazetesinden İclal Aydın’a verildi.

Milliyet gazetesinden Rıdvan Dilmen, ’Yılın Spor Yazarı’ ödülünü alırken, ’Yılın Muhabiri’ ödülü ise Taraf gazetesinden Mehmet Baransu’ya taktim edildi.

Zaman gazetesi ’Yılın Ekleri’, Netgazete.com ’Yılın İnternet Haber Portalı’, Kral FM de ’Yılın Radyosu’ ödüllerinin sahipleri oldu.

’Yılın Radyo Yapımcısı’ ödülü, Kral FM’de Gezegen Mehmet programına verilirken, ’Yılın Kültür Sanat Programı’na Burç FM’den Saniye Öztürk, ’Yılın Spor Programı’na da TRT’de yayımlanan Stadyum layık görüldü.

TRT’nin Medya Müfettişi programı, ’Yılın Özgün Haberciliği’ ödülüne değer bulunurken, STV’de yayımlanan Ayna programı, ’Yılın Gezi ve Belgesel Programı’ kategorisinde, Ülke TV Sıradışı programı da ’Yılın Aktüel Programı’ dalında ödül aldı.

’Yılın Dizisi’ ödülüne ATV’de yayımlanan Ezel layık görülürken, diğer ödüller şöyle:

’ATV Kültür Aşı (Yılın Yaşam Programı), İrfan Değirmenci ile Çalar Saat (Yılın Sabah Haberleri), Star TV Zuhal Topalla İzdivaç (Yılın Gündüz Kuşağı Programı), Kanal D (Yılın Ana Haber Programı).’

Onur Ödülleri kategorisinde ise Cüneyt Arkın ve İzzet Günay’a ’Türk Sinemasına Hizmet’, Zekai Tunca’ya ’Türk Müziğine Hizmet’ ödülleri takdim edildi. ’Bilimsel Çalışmalara Katkı’ kategorisinde, İbrahim Mirmahmutoğulları ödüle değer bulundu