Burak Akbay'ın gazabı! Yöneticinin ayrılığına kızdı, eşini işten attı!

Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz’ın ayrılığı sonrası gazetede sular durulmuyor. Gazetenin patronu Burak Akbay, Metin Yılmaz ile birlikte hareket ederek ayrılık kararı alan üst düzey yöneticiye kızdı, acısını 12 yıldır gazetede görev yapan editör eşinden çıkardı.

Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz’ın ayrılığı sonrası gazetede sular durulmuyor. Yılmaz’ın istifasının ardından gazetenin Yayın Yönetmenleri Serdal Saraç ile Neşet Şenizel de ayrılmışlardı. Sadece Sözcü'de değil, medya dünyasında da yankı yaratan bu ayrılıkların yurtdışında bulunan patron Burak Akbay’ı bir hayli öfkelendirdiği öğrenildi.

Sözcü Gazetesi'nin yurt dışında yaşayan sahibi Burak Akbay’ın bir süredir özellikle finansal konularda ters düştüğü Metin Yılmaz ile görüşmediği biliniyordu. İşte bu kriz sonrası 17 yıl boyunca Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten Metin Yılmaz 1 Ekim itibarıyla istifa etti.

Patron Burak Akbay’ın Yılmaz’ın istifası sonrası gazetenin dümenini kime emanet edeceği ise merak konusuydu. Akbay, bu süreçte gazeteyi yayın yönetmenleri Serdal Saraç ve Neşet Şenizel’e teslim etmeyi planladığını yakın çevresi ile paylaştı. Ancak bu iki ismin Metin Yılmaz’ın ardından istifa etmesi Akbay’ın öfkesine neden oldu.

Burak Akbay, Metin Yılmaz’ın kurmayları Serdal Saraç ve Neşet Şenizel’i istifa kararlarından vazgeçirmek için Sözcü Gazetesi Genel Müdürü Asım Akgül'ü aracı kıldı ve görüşmek istedi. Ancak, Saraç ve Şenizel bunun etik olmayacağını belirterek, "Biz Metin abiyle geldik, onunla gideriz. Metin beye yapılan haksızlıkları kabul edemeyiz" cevabını vererek görüşme talebini geri çevirdiler.

İşte bu cevap Burak Akbay’ı adeta çileden çıkarttı ve iki ismin ayrılıklarının ardından harekete geçti.

Burak Akbay, önce Sözcü'den ayrılan Yayın Yönetmeni Neşet Şenizel'in 12 yıldır gazetede editör olarak görev yapan 25 yıllık deneyime sahip eşi Arzu Aykan Şenizel'i, ardından da Metin Yılmaz'a yakınlığıyla bilinen Yazı İşleri Müdürü Metin Köklüçınar'ı işten çıkardı.