BÜLENT ARINÇ'TAN AHMET HAKAN'A SERT GÖNDERME; YOLDAN ÇIKMIŞ HAYLAZ!

İmam Hatip Lisesi'nin kutlama programına katılan Bülent Arınç Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a ince bir gönderme yaptı

Bursa’da Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 50. yıl kutlama programına katılan Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç, isim vermeden Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’a sert bir gönderme yaptı.. İmam Hatip liselerinde okuyan gençlerin örnek olduğunu belirten Bülent Arınç, imam hatip okulu mezunu Ahmet Hakan’a gönderme yapmayı da unutmadı.
İmam hatip neslinin altın bir nesil olduğunu, çok güzel bir çıkış amacının bulunduğunu ifade eden Bülent Arınç, şöyle dedi:

AHMET HAKAN’A GÖNDERME

“Çatısına, içindeki masasına kadar her şeyini aziz milletimiz yapmıştır. Bu devletin imam hatiplere verdiği tek şey, bir müfredat ve öğretmendir. Bunun dışındaki her şeyi, Türk insanı, fakir ve yoksul millet geleceğini düşünerek kendisi hazırlamıştır. Çok faklı okullar açıyoruz, ama imam hatiplerin sahipleri millettir. Millet, günlük yevmisini vererek bu okulları hazırlamıştır. Bu okullarda okuyanlar örnektiler ve bugün de örnek olmaya devam ediyorlar. Hiç mi haylaz olanlar çıkmadı- Elbette çıkmıştır. Bugün bir gazetede yazarlık yapan bile o haylazlardan birisidir. Milyonların geçtiği okullardan 3-5 haylaz çıkmaz mı- Bal gibi de çıkar. Yolunu şaşıran da çıkar. Başka yollara giden de çıkar. Olacak bunlar, ama yüzde 99 ile hedefinden hiç sapmayan ve bu millet sevdalı bir nesil yetişti ve şimdi onlar sayın başbakanımızı, bakanlarımızı, meclis başkanımızı, cumhurbaşkanlarımızı görebiliyorsa, doktor, iş adamı, bilim adamı olarak imam hatiplerde yetişenleri görebiliyorlarsa, onlar çok mutludurlar. Çok farklı okullarımız var ve bunların hepsi bizim. Ama merhamet edin ki imam hatip gibi okullarımız da olsun. Lise de ne varsa olsun ama ilaveten ’Bir de şu dersleri alsın’ diye 50 senemiz geçti. Ama çok şükür bugün, satanist olanlar, memleketi soyup soyanlar, yolsuzluk yapanlar imam hatiplerden yetişmedi. Bu milletin alın terini en güzel şekilde değerlendirenler onlardır yine.”

RAHMETLİ HOCAM DA ARINÇ’A "HAYLAZ" DERDİ

Bu sözler üzerine Ahmet Hakan, Arınç’ın açıklamalarını Twitter hesabı üzerinden yorumladı.