Bülent Arınç Fethullah Gülen'i ziyarete gidecek mi?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ABD ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı.

ABD ziyareti öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bülent Arınç çok arzu ettiği halde dershane tartışmaları sebebiyle hükümet yıpranmasın diye Fethullah Gülen'i ziyaret etmeyeceğini söyledi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ABD ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Arınç Fethullah Gülen'i ziyaret edip etmeyeceği ile ilgili soru üzerine şunları söyledi: "New York'a gitmişken çok yakında bulunan muhterem Hocamızı ziyaret etmem düşünülebilridi. Çünkü kendisini sevdiğimizi, saydığımızı her zaman ifade etmiştim. Ama bu kez maalesef görüşmeyeceğim. Çünkü siyasi boyutuyla bu ziyaretin eleştirileceğini düşnüyorum. Hükümetimizin üzerinde, böyle bir görüşmenin farklı yorumlanmasından dolayı, böyle bir yıpranmaya müstahak olmadığımı belirtmeliyim. Çok istememe rağmen böyle bir ziyaret mümkün değildir."
SİZ CEMAAT DİYORSUNUZ, BEN HİZMET HAREKETİ DİYORUM
Arınç bir gazetecinin dershanelerin kapatılması ile ilgili sorusu üzerine ise şöyle konuştu: "Olay şudur. Dershaneler dendiği zaman şu kadar bin dershane ve şu kadar bin öğretmen varsa bunların hepsinin, sizin cemaat dediğiniz benim hizmet hareketi dediğim gruba ait olduğunu düşünmüyorum. Dershaneler özel teşebbüslerdir. Maddi karşılığı olan kuruluşlardır. Hizmet hareketi daha fedakar davranmış olabilir. Ama hepsini hizmet hareketine mensup olarak lanse ederseniz, bu hizmet hareketine haksızlık olacağı gibi, böyle bir amaca hizmet etmeyen özel teşebbüslere de haksızlık olur."
HOCAEFENDİ BAŞBAKAN'I ÇOK SEVMEKTEDİR
"Dershaneler Türkiye'de yasal kuruluşlardır. Öğrencileri üniversiteye hazırlayan kurumlardır. Eğer hizmet hareketine bağlı olduğunu söyleyen kurumları sorarsanız, Muhterem Hocaefendi'nin daha önce de biliyorum ki hükümetimize karşı herhangi bir yanlış düşüncesi yoktur, üstelik Başbakanımızı da çok sevmektedir."