BU KİTAP KAVGA ÇIKARTIR! MESSİ'Yİ TOPA TUTTU!

İbrahimoviç, Barcelona'dan ayrılmasından eski hocasını ve Messi'yi sorumlu tuttu.

İsveçli golcü, Guardiola’ya "Mourinho’yu düşünerek kendini mahvediyorsun. Onun kıçı bile olamazsın" dediğini anlatırken, Messi’yi de çocuk gibi davranmakla suçladı.

İsveçli futbolcu Ibrahimovic’in, “Ben Zlatan Ibrahimovic” adını taşıyan otobiyografisi yayımlandı. Ünlü golcü kitabında, Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola için hakarete varan ifadeler kullandı. Messi’yle yıldızının barışmadığını da itiraf eden Ibrahimovic’in kitabından bazı alıntılar şöyle...

Çocukluğumda hayalim Barcelona’da forma giymekti. O formayı giydiğimi düşlediğimde sanki havada yürürdüm. Her şey güzel de başladı. Ancak sonra Messi konuşmaya başladı.

Messi ortada oynamak istiyordu, kanatta değil. Bu yüzden sistem 4-3-3’ten 4-5-1’e dönüştürüldü. Sahadaki özgürlüğüm kısıtlanınca ben kurban edilmiş oldum. Messi, Iniesta ve Xavi çocuk gibi.

Guardiola’ya “Eğer beni bu şekilde kullanmak için aldıysanız yanılmışsınız. Ferrari aldınız fakat bir Fiat gibi kullanıyorsunuz” dedim. Bu sohbetten sonra işler tamamen değişti.

Herkes selam verirken bir anda beni görmezden gelmeye başladı. İlkokul çocuğu gibi ortama ayak uydurmaya karar verdim. Kızmadan sadece çalışmalarımı sürdürdüm. Hiçbir şey değişmeyince denemekten vazgeçtim.

İdmana lüks arabayla gelince yedek kaldım

Barça oyuncularının lüks arabalarla idmana gelmesi yasaktı. Bence bu çok saçmaydı. Almeria maçından önceki antrenmana Ferrari Enzo’mla gittim. Bu sahne sonrası formamı şu an Roma’da oynayan Bojan’a kaptırdım.

Guardiola’yla Inter maçı öncesi tartıştık. Ona bağırdım ve ‘Senin t..ın yok’ dedim. Daha sonra ekledim: Mourinho’yu düşünerek kendini mahvediyorsun. Onun k.ç. bile olamazsın. Cehenneme kadar yolun var!..

Tamamen delirmiştim. Malzemelerimi fırlatıp attım. Guardiola’nın yerinde olsam, kesinlikle korkardım. Pep hiçbir şey yapmıyordu. Sadece malzemeleri yerine koymam gerektiğini söyledi. Korkmuş gibiydi.

Pep’i görünce ‘düşmanın karşımda’ dedim

Bu olaydan sonra eşimin araya girmesiyle yeniden barış yapmaya çalıştım ancak Guardiola zorba tavrını sürdürdü ve yerime David Villa’yı satın aldılar.

Ben kesin olarak ayrılmaya, Villarreal maçı sonrası karar verdim. Pep maç sonrası beni süzüyordu. Kendimi kaybetmiştim. Benim düşmanım karşımda ve kel kafasını kaşıyor diye düşündüm.

Guardiola’yı selamlayacağım

Milan forması giyen Ibrahimovic’in, kitabında yerden yere vurduğu Guardiola ile ilk karşılaşmasında neler yaşayacağı şimdiden merak konusu oldu. Milan ile Barcelona, 23 Kasım’da San Siro’da oynayacak. Bu maçta Guardiola’yı selamlayacağını söyleyen golcü futbolcu, “Neler olacağını göreceğiz” diye konuştu.