BU BİR İLK!... KARDELENLER DÜNYANIN EN ÇOK İZLENEN KANALINA BELGESEL OLDU!....

Turkcell ve ÇYDD'nin öğrenimlerine devam edemeyen kız çocuklarına yönelik projesi 'Kardelenler' dünyaca ünlü kanalda yayınlanacak.

Türkiye'den ilk kez bir sosyal sorumluluk projesi, National Geographic Channel'da belgesel oldu.


TURKCELL'in yüz binlerce kız çocuğunu okulla buluşturan 'Kardelenler' projesi, dünyaca ünlü televizyon kanalı National Geographic'te belgesel olarak yayınlanacak.
Turkcell ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin 2000 yılından bu yana yürüttüğü 'Kardelenler' projesi, National Geographic Channel'ın yönetmeni Ivan Bouso tarafından belgesel filme dönüştürüldü.
Basın fotoğrafçılığının zirvesi sayılan Fotopress'ten beş ödülü bulunan National Geographic fotoğrafçısı Tino Soriano tarafından görüntülenen belgesel, 1 Temmuz'dan itibaren National Geographic Channel Türkiye'de yayınlanmaya başlayacak.
Belgesel daha sonra, Almanya, Avusturya, İsviçre, Hollanda, Belçika,Lüksemburg, Norveç, İsveç ve Finlandiya'da gösterime girecek.

GÖRKEMLİ TANITIM
'Kardelenler' belgeselinin tanıtımı, dün akşam İstanbul'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen görkemli bir davetle yapıldı. Tanıtıma, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, National Geographic Channel International Avrupa Başkan Yardımcısı Adam Theiler, belgeselin yönetmeni Ivan Bouso, fotoğrafçı Tino Soriano ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ile çok sayıda konuk katıldı.


Kızlarımızın başarısına herkes tanık olacak
TURKCELL Genel Müdürü Süreyya Ciliv yaptığı konuşmada şunları söyledi:
Turkcell'in ve ülkemizin yüz akı olarak değerlendirebileceğim bu projeyle, ulusal ve uluslararası birçok kurum tarafından ödüllendirildik. Şimdi de dünyanın en saygın belgesel kanallarından National Geographic Channel'ın hazırladığı 'Kardelenler' belgeseliyle, proje uluslararası platforma da taşınmış olacak. Kardelen kızlarımızın başarısına herkes tanık olacak. Ayrıca, 'Kardelenler' projemizin diğer şirketlere de örnek olmaya devam etmesini istiyoruz. Böylece daha çok çocuğumuz okuma fırsatı bulabilecek.