Bodrum Karaova 2. Bağbozumu Günleri

- Etkinlik, yerli ve yabancı turistlerin de katılımıyla düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı

MUĞLA (AA) - Bodrum Karaova 2. Bağbozumu Günleri, yerli ve yabancı turistlerin katılımıyla düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı.

Karaova Tanıtma ve Dayanışma Derneği, Kent Konseyi ve Bodrum Belediyesinin destekleriyle düzenlenen etkinlik öncesinde, kortej yürüyüşü yapıldı.

Bodrum otobüs terminali önünde toplanan gruptakiler, burada bir süre Bodrum'un yöresel halk oyunlarını oynadı. Yöresel kıyafetlerini giyerek etkinliğe katılan vatandaşlar, davul ve zurna eşliğinde otogardan Bodrum Belediye Meydanı'na kadar yürüdü.

Kortej yürüyüşüne bazı yerli ve yabancı turistler de alkışlarla destek verdi. Öğrenci gruplarından oluşan topluluk, meydanda halk oyunları gösterisi sundu.

Etkinlik, Karaova'nın yöresel haşlanmış buğday dağıtımı, halı sergisi ve müzayedesiyle devam etti. Etkinlikte bazı el dokuma halıları da açık artırma usulüyle satıldı.

Karaova Tanıtma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Öztürk, bu tür etkinliklerle bölgede yapılan üretimleri tanıtmayı planladıklarını belirterek, "En önemli besin kaynaklarımızın Karaova'da olduğunu hatırlatmaya geldik. 'Bitti' denilen halı dokumalarımızı burada göstermeye geldik." diye konuştu.

Etkinliklerin, yarın Karaova'da yapılacak çeşitli programlarla devam edeceği bildirildi.