BİRÇOK KULLANICININ GÖZÜ KULAĞI BU HABERDE! TWİTTER KAPANIYOR MUYDU!

MHP'lilerin gizli kamera kasetlerine yapılan yorumlar yüzünden BTK Twitter ile ilgili neler söyledi?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, Güvenli İnternet Profili (GİP) konusunda internet kullanıcılarından gelen taleplerin önemli olduğunu açıkladı.

Twitter direkten dönmüş!

MHP'lilerin bulunduğu görüntülerin internetten kaldırılması için yaptıkları çalışmaları da anlatan BTK Başkanı Acarer, engelledikleri ya da içeriği çıkarttıkları sitelerin kime ait olduğu konusunda ellerinde bir bilgi olmadığını söyledi.

Kurumun, kasetler nedeniyle geçen cumartesi ve pazar fazla mesai yaptığını da belirten Acarer, BTK'nın seçime kadar 24 saat nöbet esasına geçtiğini söyledi.

BTK'dan verilen bilgiye göre MHP'lilerin görüntüleri Youtube, rapidshare, Worldpress'te de yayımlandı. Bu sitelerin kapatılmasının büyük hak kayıplarına dikkat çeken yetkililer, rapidshare dışında bütün büyük sitelerin TİB'in başvurusu üzerine görüntüleri kaldırdığını bildirdi.

Görüntülerle ilgili bir yorum için Twitter'a da dava açıldı ancak mahkeme "Görüntü yok. Yorum müstehcen değil" diyerek 'twitter'ın engellenmesi talebini reddetti.