"BİR SUÇ UNSURU İÇERİK BULUNDU DİYE KOSKOCA SİTE KAPATILMAMALI!"

İnternet Kurulu Başkanı Serhat Özeren, Facebook'un kapatılması girişimlerine karşı çıktı!

İnternet Kurulu Başkanı Serhat Özeren, "Mahkeme kararında belirtilen suç unsuru bulunan içerik web sitesinden kaldırılmışsa web sitesini kapatmaya gerek kalmamaktadır. Facebook ise sakıncalı içeriklerin kaldırılması konusunda son derece duyarlı davranmaktadır" dedi.

Özeren, yaptığı açıklamada, internetin sosyal hayatın bir parçası haline geldiğine işaret ederek bir çok işlerin sanal ortamda yapıldığının altını çizdi.

Suç unsuru olabilecek bir içerik dolayısıyla komple bir internet sitesinin kapatılmasının mantıklı olmadığını ifade eden Özeren, şunları kaydetti:

"İnternet birbirini hiç görmemiş firma temsilcilerinin ticaret yaptığı, sosyal ortamlarda bir araya geldiği evrensel bir platform haline gelmiştir. Buradan hareketle bir siyasi parti liderine yönelik hakaret içeren mesajların yer aldığı Facebook web sitesine yönelik yapılan şikayet Türkiye;de internet erişim engellemeleri konusuna bir kez daha dikkat çekmek gerektiğini ortaya koymuştur. Facebook, sakıncalı içeriklerin kaldırılması konusunda son derece duyarlı davranmaktadır. Mahkemelerin bu kararları alırken içeriğe erişimin engellenmesi yerine içeriğin çıkartılması, çıkartılmaması durumunda sitenin erişime engellenmesi kararları almaları, yani “uyar/kaldır" yöntemini benimsemeleri bir çok iyi niyetli sitenin kapatılmasını engelleyecek önemli bir etkendir. Dolayısıyla mahkeme kararın olmayan içerikten dolayı uygulanması mümkü n görünmemektedir. "