Bir gazeteci daha milletvekili aday adayı oldu!

Avrupa Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, AKP'den siyasete giriyor.

Avrupa Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan H. Fişenk, Ak Parti'den Ankara 1. Bölge milletvekili aday adayı oldu.

TBMM TV'nin ilk kuruluşundan itibaren yaklaşık 20 yıl görevde bulunan Adnan Fişenk, devlet kurumundan emekli olduktan sonra, Ak Parti Ankara 1. Bölge'den milletvekili aday adayı olduğunu Haber Artı Türk yazarı Onur Akay'a açıkladı.

Haber Artı Türk sitesinde yer alan haber şöyle;

Fişenk, Ankara'ya ve ülkemize halkın vekili olarak hizmet etmenin onur verici bir duygu olduğunu ve halkımızın teveccühü ile bu göreve talip olduğunu belirtti. Halen Avrupa Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Adnan Fişenk, Avrasya Amerika Haber Ajansı'nın başında ve Uluslararası Sivil İnisiyatif Gazetesi'nin İç Anadolu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi temsilciliğini sürdürmektedir. Çok sayıda gazetenin temsilciliklerini yapan ve çeşitli meslek örgütlerinde aktif görev alan Fişenk, Profesyonel Haber Kameramanları Derneği’nin kurucuları arasında yer almış ve derneğin ikinci başkanlığı görevinde bulunmuştur. Özel Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneği’nde ise, başkan yardımcılığı görevinde bulunan Fişenk, 13 Şubat 1960 tarihinde Ankara'da doğdu ve Ankara'nın yerli ailelerinden Fişenk Ailesine mensuptur. Mustafa Kemal Atatürk'ü Ankara Dikmen'de karşılayan Ankara'nın yerlisi Hacettepeli Seymen Kadir Fişenk'in öz torunudur. Hacettepespor'un kurulma sürecinde büyük emekleri olan Hacettepeli Fethi Fişenk'in ve halk arasında Zehra Anne adıyla bilinen Feride Zehra Fişenk'in ise oğludur. Merhum Adnan Menderes'e olan sevgi ve yüksek hatırasından dolayı, ailesi tarafından ''Adnan'' ismi kendisine verilmiştir. Doğum günü olan 13 Şubat'ta 2015 seçimleri için Ak Partiden Ankara 1. Bölge milletvekilliği aday adayı olan Adnan Fişenk, Türkiye Gazeteciler Derneği, Ankara Gazeteciler Cemiyeti ve Parlamento Muhabirler Derneği üyesi ve Dünya Başkentliler Platformu Danışma Kurulu üyesidir. Çocukluğu Ankara'da geçmiş ve eğitim hayatını Ankara'da tamamlamıştır. 1979 yılında ise, Kültür Bakanlığı’nın Görüntü ve Ses Kayıt biriminde mesleki kariyerine ilk adımı atmıştır. TRT Eğitim Dairesi’nde eğitim alan ve eşitli ajans ve özel kurumların değişik kademelerinde çalışan Fişenk, AEG firmasında profesyonel yönetilicilik yapmıştır. TRT başta olmak üzere, çok sayıda televizyon kanalında açık oturumlara katılan Adnan Fişenk, aynı zamanda köşe yazarlığı yapmaktadır ve kariyeri boyunca aldığı çok sayıda ödül bulunmaktadır.