"BAYKAL BOŞ DOSYA SALLIYOR!.." BAYKAL'A KANAL 7 YÖNETİM KURULU BAŞKANI ZEKERİYA KARAMAN'DAN AĞIR CEVAP!.. (VİDEO)

CHP lideri Deniz Baykal'ın Deniz Feneri Derneği ve Kanal 7'ye yönelik iddialarına Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'dan ağır cevap geldi.


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal. Partisinin dünkü grup toplantısında Kanal 7 ve Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'ı hedef alan açıklamalar yaptı ve bazı iddialar gündeme getirdi.


Baykal'ın ardından Kanal 7 yönetimi yazılı bir açıklamayla iddiaları net bir şekilde yalanladı. Peki bu iddiaların kaynağı ne, gerçekle bir ilişkisi var mı yoksa bu iddialar sistematik bir karalama kampanyasının ürünü mü?


İddialarla, hedef yapılan isim Kanal 7 Yönetim Kurulu Kaşkanı Zekeriya Karaman Kanal 7 Ana Haber´de Erhan Çelik´in sorularını cevaplandırdı. Karaman kamuoyunun gündemine gelen Kanal7´ye para aktarıldı mı?, Baykal´ın ortaya attığı iddiaların kaynağı, Baykal´ın asıl hedefi ne sorularına açık açık cevap verdi.


1996 YILINDA MAVİ DOSYA SALLIYORDU


Zekeriya Karaman Almanya'daki Deniz Feneri'nden Kanal7'ye kesinlikle para aktırlamdığını belirterek Baykal'ın iddiaları sonrasında yazılı açıklama yaptıklarını ve Baykal'ı iddialarıyla ilgili yargıya müracaat etmesini istediklerini belirtti. Karaman "Baykal bizim yargıya git çağrımıza duymadı bir başka adamını televizyonların karşısına çıkararak başka iddialar ileri sürdü. Aynı Baykal 1996 yılında CHP grubunda yine televizyonların karşısına çıkarak kamuoyunun önünde elinde bir mavi klasörü sallayarak Kanal7'yi suçladı. O zaman 28 Şubat süreci başlamıştı. Ak Parti diye hiçbirşey ortada yoktu. O günden bu güne o dosyanın akıbeti acaba ne oldu. Baykal seçimler süresince de elinde klasör salladı, içeriği ile ilgili hiçbir belge sunmadı. O zaman Baykal'ın elindeki klasörün rengi mavi idi ve bu klasörü sallarayak Kanal7 ile ilgili iddiaları ortaya attı. Fakat bu dosyanın içeriği ile ilgili hiçbir sonuç çıkmadı.


TÜRK YARGISI KARŞISINDA BOYNUMUZ KILDAN İNCE


Sayın Baykal'a çağrıda bulunmak istiyorum. Kendisine yakışan şey şu: İnsanların şerefiyle haysiyetiyle oynamasın. Kurumların şerefiyle haysiyetiyle oynamasın. Elinde bir belge varsa önce o belgeyi kamuoyuna sunsun sonra gitsin o belgeyi adli makamlara teslim etsin. Biz Türk yargısına sonuna kadar güveniyoruz. Türk yargısı karşısında boynumuz kıldan ince. Hiçbir çekindiğimiz, korktuğum veya terededüt ettiğimiz husus yok. Ama böyle soru numaraları ile demode numaralarla siyasi hesaplaşmasına Kanal7'yi Deniz Feneri'ni başka şeyleri alet ederek bizim ismimizi kurumumuzun ismini kullanmasını kendisine kesinlikle yakıştıramıyoruz.


Baykal'ın önceleri 45 milyon euro rakamını telaffuz ettiğini son dönemlerde ise 950 milyon euro gibi bir rakam teleffuz ettiğinin hatırlatılması üzerine "Bayakl her geçen gün bu rakama zam yapıyor. Biz dünkü çağrımızda bunu da söyledik. Bu rakam basit bir rakam değil. 950 milyon euro'dan bahsediliyor. Baykal bu iddiasının belgesini ortaya koymak zorundadır. Bir insan bir iddiayı ortaya atıyorsa onun delilini de belgesini de ortaya sunmak zorundadır. İnsanların şeref ve haysiyetiyle bu şekilde oynananaz. Herkesin her kurumun bir itibarı vardır. Bunlar seçim meydanlarında veya parti gruplarında ulu orta rencide edemez.


İşte Zekeriya Karaman´ın canlı yayında Alman yargısının tavrı, CHP'nin bu tavrının asıl nedenine ilişkin sorulara verdiği cevaplar: