Başkanlığı savunan Ahmet Hakan: Erdoğan’a kıyak yapmadım, taş koydum!

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, kendisine yönelik eleştirilere cevap verdi

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, başkanlık sistemini istediğini duyurup başkanlıkta mevcut sistemdeki kadar ‘tek adam rejimi’nin var olamayacağını savunduğu dünkü yazısına yönelik eleştirileri bugünkü köşesinde yanıtladı.

Hakan, “Başkanlık sistemini savunmak Tayyip Erdoğan’a kıyak yapmak değil, önüne taş koymak anlamına gelir” dedi.

Tam yandaş olmak için dümeni kıvırmaya karar verseydim…

‘Başkanlığı savundum diye yandaş mı oldum’ başlıklı bugünkü yazısında, başkanlık sistemini desteklediği için her taraftan bin türlü yumruk geldiğini belirten Hakan, şöyle devam etti: “Bakın, aslan parçaları! Ben eğer gerçekten de iddia ettiğiniz gibi… Tayyip Erdoğan’a tam yandaş olmak için dümeni kıvırmaya karar verseydim… Başkanlık sistemini asla ve kat’a savunmazdım. Eğer “dümeni kırıyorum arkadaş, artık tam yandaş olacağım” diye karar verseydim… “Yaşasın başkanlık sistemi” diye haykırmazdım.”

Bırak başkanlığı, sistemi falan da…

Hakan, ‘tam yandaş’ olmaya karar vermiş olsaydı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, “Yav ne yapıyorsun Reis’im? Ne başkanlık sistemi? Elini ayağını öpeyim bırak bu işleri! Mevcut durumdan daha keka bir durum mu olur? Sorumluluğun yok, Meclis sende, kabine sende, parti sende, ülke sende… Ne diye “başkanlık sistemi” falan diyerek… Başına iş açıyorsun ki” diyeceğini ve “Bırak başkanlığı, sistemi falan da… Sen şu muhteşem sistemsizliğin keyfini çıkar kurban olduğum” tavsiyesinde bulunacağını yazdı.

Ne bana laf çakanlar farkında, ne Erdoğan

Fiili durum göz önünde bulundurulduğunda başkanlık sistemini savunmanın Erdoğan’a kıyak yapmak değil, önüne taş koymak anlamına geleceğini savunan Hürriyet yazarı, “Ama gelin görün ki… Ne bana laf çakanlar bunun farkında, ne Tayyip Erdoğan bunun farkında, ne Tayyip Erdoğan’ın muhalifleri bunun farkında, ne de Tayyip Erdoğan’ın yandaşları bunun farkında…” ifadelerini kullandı.