Basına baskıları Basın kartını iade ederek protesto etti

Usta gazeteci yıllardır taşıdığı basın kartını basına uygulanan baskıları protesto için iade etme kararı aldı.

Gazeteci-yazar Raşit Kısacık, yıllardır taşıdığı sürekli basın kartını, basına uygulanan baskıları protesto amacıyla Basın Yayın Genel Müdürlüğü’ne iade etme kararı aldığını açıkladı.

Basına sansürün işkence haline aldığını ve bunun giderek yaygınlaştığını öne süren gazeteci yazar Raşit Kısacık, şunları söyledi:

“Baskı ve zulümlere karşı 27 kitap sahibi ve 42 yıllık gazeteci olarak tepkilerimi iletmek istedim. Bu nedenle üzerinde BAŞBAKANLIK yazan 41 yıldır taşıdığım Sarı Basın Kartımı (Sonradan Sürekli kart olan) ilgili makama iade ederek BASINA BASKILARI PROTESTO EDİYORUM. Umarım benim gibi birileri de bu veya benzeri uygulamalarıyla, (sıra kendisine) gelmeden artık baskı ve zulümlere karşı sesini çıkarır.”



Raşit Kısacık kimdir?

Gazeteciliğe 1974 yılında doğum yeri Malatya’daki yerel gazetelerde başlayan Raşit Kısacık, sırasıyla Cumhuriyet, TRT, THA’den sonra Hürriyet Gazetesi’nde çalıştı. Kısa ömürlü Söz gazetesinin kapanmasıyla 1988’de Anadolu Ajansı’na geçti. A.A. Diyarbakır Bölge Müdürü olarak emekli olana kadar çalışan Kısacık 20 yıl aralıksız görev yaptığı Güneydoğu’daki deneyimleri ışığında özellikle terör örgütleri ile ilgili geniş araştırmalarda bulundu.
Hürriyet’teyken Sıkıyönetim Mahkemelerindeki PKK ana davası olmak üzere tüm bölücü ve yıkıcı örgütlerin davalarını izleyip Türk halkına duyuran kısacık, 1980-2000 yılları arasında Ortadoğu’daki bazı savaşları ve çatışmaları yerinde izledi. PKK’nın köy katliamlarının yüzde 95’ine giderek yaşananları okurlara aktardı. Kürt aşiretleri ile ilgili detaylı bir araştırma da yapan Kısacık, bu araştırma ve incelemeleri ile meslektaşları tarafından “Terör Uzmanı” olarak çağrılmaya başlandı.
Çoğu mesleki kuruluşlardan olmak üzere 30’u aşkın röportaj, haber, makale ve araştırma dallarında ödül alan Kısacık bazı gazeteciler derneği ve sivil toplum kuruluşlarında da başkanlık ve yöneticilik yaptı