Başakşehir’de polis dehşeti: Kimlik soran sivillerin başına gelmeyen kalmadı!

Metro istasyonunda kendisine kimlik soran sivil polislere ‘Bende sizin kimliğinizi görebilir miyim?’ sorusu soran vatandaşın başına gelmeyen kalmadı. İddialara göre önce ters kelepçe takıldı. Ardından metro istasyonun bekleme salonunda, sonra da karakolda saatlerce polis şiddetine maruz kaldı. Yüzü, gözü şişen vatandaşın kollarından da kelepçeden dolayı kesikler meydana geldi. Serbest kalan vatandaş soluğu savcılıkta aldı.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Başakşehir’de 13 Haziran’da meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti; Bayram Şentürk isimli vatandaş Olimpiakent Metro istasyonuna girmek üzereyken sivil giyimli polisler kendisine kimlik sordu. Kendisine kimlik soran kişilere ‘Bende sizin kimliğinizi görebilir miyim?’ diyen Şentürk'e önce ters kelepçe takıldı. Burada sürüklenerek metro istasyonun bekleme salonuna götürülen Şentürk, daha sonra gelen araçla karakola götürüldü. İddialara göre karakolda da polisten şiddet gören Şentürk serbest kalır kalmaz soluğu savcılıkta aldı.

TERS KELEPÇE TAKIP YERDE SÜRÜKLEDİLER

Başakşehir’de metro durağında polis şiddetine maruz kaldığını iddia eden Bayram Şentürk, başından geçenleri şöyle anlattı:

“13 Haziran’da saat 13.00 civarında Olimpiakent Metro İstasyonu girişinde sivil bir şahıs benden kimlik istedi. Bana polis olduğuna dair kimliğini gösterince bende ona kimliğimi verdim. GBT işlemi yaptıktan sonra kimliğimi geri istedim. Etrafımda bir anda dört kişi oldu. Bana saldırmaya başladılar. Bana ters kelepçe taktılar. Onca vatandaşın gözleri önünde beni sürükleye sürükleye metro istasyonu içerisinde bekleme salonuna götürdüler. Beni orada bir saatten fazla tuttular. Bu süre zarfında burada bana şiddet gösterdiler. Bir süre sonra ekip arabası çağırdılar. Daha sonra beni yaralı bir şekilde hiçbir suçum olmamasına rağmen karakola götürdüler.

EVRAK İMZALATIP SERBEST BIRAKTILAR

Karakola gider gitmez beni nezarete koydular. Burada da 5-6 saate yakın bir süre kaldım. Burnum kanıyordu. Dolayısıyla bir süre sonra paniklediler. Bana bir takım evraklar imzalattılar. Daha sonra da serbest bıraktılar. Eve geldiğimde kendimi çok kötü hissediyordum. Ailem beni hastaneye götürdü. Burnumda kırıklar, vücudumun birçok yerinde ezikler Kelepçeden dolayı kollarımda kesiklikler oluştu. Psikolojik olarak da iyi değilim. Bu kişilerin cezalandırılması için savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bu kişilerin cezalandırılmalarını istiyorum. Sadece kimlik sorduğum için başıma gelmeyen kalmadı. Eğer herhangi bir suçtan dolayı yakalansaydım eminim göreceğim muamele bu olmazdı. O kadar insanın arasında bir suçlu gibi ters kelepçe takıp sürüklediler. O kadar insan bu şiddete tanık oldu. Hakkımı sonuna kadar arayacağım. Bana o şiddeti gösterenlerle adalet önünde hesaplaşacağım.”