Baş şüpheli hala aranıyor! Ölmeden önce Haydar Dümen'in malına çökmüşler...
Haydar Dümen yoğun bakımda makinelere bağlıyken eşi Gülten Dümen'i borçlarını kapatmak vaadiyle kandıranlar hakkındaki iddianame hazırlandı. Baş şüpheli Tanju Aksu'nun halen kaçak olduğu belirtildi.
Cinsel sağlık uzmanı Dr. Haydar Dümen, 10 Şubat 2022'de Covid nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. O günlerde kendisi de sağlık sorunları yaşayan eşi Gülten Dümen, borçları nedeniyle 5 katlı binalarını satışa çıkartmak istedi. Yazlıktaki komşularından yardım isteyen Gülten Dümen, kendisine borç vaad eden Tanju Aksu tarafından dolandırıldı.
Birgün yazarı Timur Soykan, mahkemeye yansıyan dolandırıcılık olayının ayrıntılarını bugünkü köşesine taşıdı. Gülten Dümen'in yazlık komşusu Gökhan Ataş'tan Cihangir'deki 5 katlı binanın satışı için yardım istemesi ile başlayan dolandırıcılık olayı, 'binanızı hemen satmayın, size borç verelim' vaadi ile başka bir boyuta taşındı.
Gülten Dümen kendisine verilen küçük miktarda paralar karşılığında evini sattığına ve karşılığını aldığına dair yazılara imza attı.
Evin bir türlü satılmaması üzerine kendisi satmak istediğini belirten Gülten Dümen'in tehditlere maruz kaldığını ve şoförüne şiddet uygulandığını da aktaran Soykan, iddianameye göre içinde ziynet eşyaları bulunan kasanın da çete tarafından çalındığını yazdı.
Soykan "Haydar Dümen’in malına çökmüşler" başlıklı yazısında çetenin bağlantılarına ve davanın son durumuna ilişkin şu bilgileri aktardı:
"İddianameye göre; Tanju Aksu, akrabaları ve adamlarının daha önce benzer tefecilik ve dolandırıcılık faaliyetleri tespit edildi. Mustafa Akışık ve Muharrem Göçmen, tefeci şebekeden faiz karşılığı para almıştı. Onlar da sahibi oldukları taşınmazları, geri alacaklarını zannederek Tanju Aksu’nun Salvator isimli şirketine devretmişlerdi.
Şebeke çeşitli bahanelerle banka hesaplarına para giriş çıkışı yaptırarak gerçek bir satış izlenimi yaratmış ve bu mallara çökmüştü. Bu taşınmazları daha sonra satmışlardı. Soruşturma sürerken 6 mağdur daha tespit edildi ve bu konuda ayrı bir soruşturma yürütüldüğü iddianamede belirtildi.
‘POLİSLERLE BAĞLANTILI’
Mağdur ve tanıklar ifadelerinde Tanju Aksu’nun bazı polislerle ve yargı mensuplarıyla ortak hareket ettiğini öne sürdü. Çok sayıda polis ismi vererek Tanju Aksu ile menfaat ilişkisi kurduklarını iddia ettiler. Birkaç tanık ifadesinde Tanju Aksu’nun ‘Polis müdürleri benim arkadaşımdır. Hiç kimse benim üzerime gelemez’ dediğini anlattı.
Hatta Tanju Aksu’nun bu polis ve yargıdaki bağlantılarıyla husumetli olduğu kişilere operasyon yaptırdığını, kumpas kurduğunu öne sürdüler. Bir tanık ifadesine göre; Silivri’deki herkes Tanju Aksu ve ailesinin tefecilik yaptığını biliyordu. Tanju Aksu’nun avukatı, eskiden Bakırköy AKP İlçe Başkan Yardımcısıydı. Bu kişi de polislikten ayrılmış ve avukat olmuştu. Tanju Aksu ile polislerin bağlantısını sağlamıştı.
20 Mayıs 2024’te tefecilik, dolandırıcılık, suç örgütü kurma, yönetme, üye olma, hırsızlık, yağma suçlamalarıyla operasyon başlatıldı. Tanju Aksu halen yakalanamadı. Çoğunluğu akrabası olan 7 kişi ise tutuklandı. Tutuklananlar arasında bulunan Rıza Aksu, Silivri Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesiydi. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 19 Kasım 2024’te tamamlanan iddianameyle 9 sanığa dava açıldı."